promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyíregyházán felújították a Vay Ádám laktanya területét
Borítókép:  Trifonov Éva / nyiregyhaza.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Kertváros területén lévő laktanya már régóta kihasználatlanul állt, most megkapta új, beígért formáját.

A kertvárosi lakók már gyakorlatilag úgy néztek a laktanya területére, mint valami szégyenfoltra, de ez most megváltozott. A helyszínen pihenőligetet, játszóteret és KRESZ parkot hoztak létre, emellett 332 darab fát és 13 200 cserjét ültettek el.

Európai uniós pályázatból, több mint 1,7 milliárd forintot szántak erre, a beruházás 163 ezer négyzetméternyi területet érintett.

A játszótér közelében mosdó található, de korszerűsítették a közvilágítást is, valamint térfigyelő kamerarendszert építettek ki. A volt parancsnoki épület egy közel 900 négyzetméteres, kétszintes Technológiai Transzferközponttá alakult át.

„Ez a terület egy 25 éve folyamatosan romló terület volt. Egy fekete folt itt a Kertvárosban, ezért nagyon indokolt volt a felújítása. Számos dolog valósult meg, hiszen az itt élőknek régi vágya volt, hogy egy közösségi színteret hozzunk létre. A központi része a játszótér és a KRESZ pálya, de ahogy jövünk ide, jól látszanak a sétányok, az utak, és a parkolók, amelyeket létrehoztunk”

– nyilatkozta dr. Kovács Ferenc polgármester.

A laktanya területén most már nem csak a kertvárosiak, de egész Nyíregyháza büszkén tekinthet végig.

(via nyiregyhaza.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás