Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elkészült a Tündérkert Keleti Óvoda Élet úti Telephelye

Elkészült a Tündérkert Keleti Óvoda Élet úti Telephelye

Helyi Hírek

Elkészült a Tündérkert Keleti Óvoda Élet úti Telephelye

Helyi Hírek

Promotions 20:05

Nyíregyháza folyamatosa fejlődik, és egy újabb városi projekt fejeződött be, melyről a helyi polgármester számolt be.

Többek között a Tündérkert Keleti Óvoda Élet úti Telephelyét is fejlesztették az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál III. ütem című projekt keretében. A munkálatok valamennyi helyszínen a terveknek megfelelően haladnak, haladtak - írja a nyiregyhaza.hu.

„Két csomagban, projektben fejlesztettük az óvodáinkat, bölcsődéinket. Évekkel ezelőtt elhatároztuk, hogy 2020-ra az önkormányzat mind a 34 óvodája és 9 bölcsődéje teljesen megújul. Gyakorlatilag úgy állunk, hogy egy óvoda híján ezt az idén már teljesíteni tudjuk, de a hiányzó egy, orosi óvoda is hamarosan korszerűsödik majd!”

- hangsúlyozta Dr. Kovács Ferenc, polgármester.

Az Élet úti nevelési intézménynél az elsődleges cél az energetikai korszerűsítéssel az volt, hogy az energiára fordítandó költségek jelentősen csökkenjenek, hatékonyabb legyen az energiafelhasználás. A bruttó 22 millió forint értékű fejlesztés során többek között a homlokzati és lábazati falak hőszigetelése, a padlásfödém szigetelése, külső nyílászárók cseréje, valamint napelemes rendszer kiépítése valósult meg, de bent is több mindent fejlesztettek, újak a radiátorok is.

A felújított intézményt hétfő délelőtt adta át városunk polgármestere. Dr. Kovács Ferenc ajándékkal is kedveskedett az orosi intézménybe járó gyerekeknek. Egy nagy doboznyi építőjátékot vitt a Tündérkert Keleti Óvoda Élet úti Telephelyének óvodásainak.

Borítókép: Szarka Lajos