promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Svájc ledobta az óra-atombombát: a karórák kedvelői nehezen akarják elhinni, ami történt

Svájc ledobta az óra-atombombát: a karórák kedvelői nehezen akarják elhinni, ami történt

Borítókép:  Profimedia
Stílus
Kategória fejléc

Ízlésről vitatkozni felesleges, mégis ez zajlik. 

A Patek Philippe, a luxusórák világának egyik legismertebb neve, eddig arról volt híres, hogy a hagyományos, elegáns formatervezéshez ragaszkodik. Azonban most olyan órát mutattak be, amely a márka rajongóit és az órás világot is teljesen megrázta.

Aki követte a pletykákat és szivárogtatásokat az órás világban, bizonyára hallott már a Patek Philippe legújabb, sokat vitatott modelljéről, a Cubitusról. Amikor először felröppentek a képek, sokan azt hitték, hogy csak egy vicc. Azonban most, a hivatalos bemutató után világossá vált, hogy a Cubitus valóságos – és bizony egyedülálló dizájnja hatalmas hullámokat keltett a luxusórák piacán.

Miért volt ekkora izgalom egy új Patek Philippe modell körül?

A Patek Philippe nem minden évben rukkol elő vadonatúj kollekcióval – legutóbbi jelentős bemutatója 1997-ben történt, az Aquanaut megjelenésével. Így amikor az új, radikálisan szögletes Cubitus kiszivárgott, az órakedvelők várakozással telve figyelték a fejleményeket. Ez a sportosabb megjelenésű modell nagy kihívások elé néz, hiszen sokan az acél Nautilus utódjaként tekintenek rá, amelyet 2021-ben vezettek ki a piacról. Az órásvilág közönsége azt találgatta, vajon sikerül-e a Cubitusnak betölteni ezt az űrt​.

A szögletes forma: forradalmi vagy túlzottan radikális?

A Cubitus órák dizájnja messze elrugaszkodik attól, amit a Patek Philippe-től megszoktunk. Nyolcszögletű tokja és kissé négyzetes formája szokatlan azoktól a lekerekített vonalaktól, amelyek eddig jellemezték a márkát. Ez a merész újítás azonban megosztotta a közönséget: míg egyesek innovációként üdvözlik, mások úgy vélik, hogy a Patek túlságosan eltávolodott hagyományaitól. Kritikusok szerint az óra sziluettje más, kevésbé ikonikus márkák modelljeire hasonlít, mint például a Cartier Santos.

Mit rejtenek a részletek?

A Cubitus több szempontból is modern és elegáns. A sötétkék számlap vízszintes csíkozása a Nautilusra emlékeztet, és a holdfázis kijelzővel, valamint a nagy dátumablakkal még inkább funkcionalitást ad az esztétikumhoz. A különféle modellek, különösen a komplikáltabb verziók, lenyűgöző technikai megoldásokat rejtenek, mint a Cubitus Instantaneous Grand Date, amely kifinomult naptárfunkcióval és pontos, azonnal ugró dátumkijelzővel bír.

Vajon megszokjuk majd ezt a formabontó dizájnt?

Bármennyire is furcsa vagy radikális a Cubitus, a Patek Philippe mindig is képes volt meglepetésekkel szolgálni. A szokatlan megjelenésű modellek kezdetben megoszthatják a közönséget, de az idő gyakran igazolja az újításokat. Bár a Cubitus talán sosem lesz olyan ikonikus, mint a Nautilus, kétségtelenül egy korszakváltás szimbóluma a Patek világában, amely új irányokat nyithat meg a luxusórák jövőjében.​

forrás: WatchMaestro