promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli dolog történt az ATV-n, a Facebook-on tették közzé a levelet

Rendkívüli dolog történt az ATV-n, a Facebook-on tették közzé a levelet

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Igazán rendkívüli a történet, amelyet megosztottak.

A Heti Naplóban már pár nappal ezelőtt is levetítettek egy olyan riportot, amelyben igazi magyar szenzációról adtak hírt, és mutattak felvételeket is. Ugyanis előkerült pár képkocka, amelyet később mozgásra is bírtak, amelyek az első magyar Egri csillagok filmből való. Sokan azt gondolják, hogy 1968-ban készült el az első és egyetlen film, avagy filmes adaptáció Gárdonyi Géza híres regényéből, amely a magyar történelem egyik csúcspillanatát ábrázolja.

Ám az igazság az, hogy már 1923-ban is született egy film, amely nem is olyan sokkal a regény megjelenése után készült tehát. Körülbelül egy évvel később, hogy meghalt Gárdonyi Géza. Ám sokáig úgy tűnt, hogy ebből a filmből nem maradt fent semmi, aztán megtalálták:

Azt már megszokhattuk, hogy az ATV egyik legsikeresebb műsorában, a Heti Naplóban mindig nagyon tartalmas és információdús riportokat láthatunk. Ám Sváby Andrásék most elképesztő visszacsatolást kaptak az egyik riport kapcsán, a levelet, amit kaptak, később ki is tették a Facebook-oldalukra. A riportban többek között arról is hallunk,

hogy tavaly 23 milliárdnyi kárt okoztak a kibertolvajok.

A riportban pedig arról is hallhatunk, hogy a szerkesztő riportert, György Gabriellát is át akarták verni korábban. Egy 70-es számról keresték, innen kapott egy SMS-t, a leírás szerint a rendőrségtől keresték, és egy 4550 forintos késedelmes fizetésre hívták fel a figyelmét, mellette epdig egy gyanús linket is kapott. A riporter elment az üzenettel a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz is, ahol megerősítették neki, hogy ez egy kamu SMS.

Most a Facebook-oldalukon mutattak be egy levelet, amit kaptak egy nézőjüktől, hogy a riport segített megakadályozni egy átverést.

Íme a levél, és a poszt alatt megnézhetitek beágyazva a Heti Napló vonatkozó riportját is a kiber átvéresekről, ebből pedig tényleg nagyon sok hasznos dolgot tanulhattok, olyanokat amelyek segítenek rájönni arra, hogy miből látszik azonnal egy-egy megkeresésen, levélen, hogy átverésről van szó.

A riport:

(via ATV)