promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ő a leghíresebb magyar a világon egy amerikai lap szerint, meglepő nevek szerepelnek a listán, amelyet a neves Ranker oldal hozott össze
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindenkit elgondolkodtat ez a kérdés, ez egy lista, egy szemlélettel, de az egyik legnagyobb szavazós oldalon.

Bárhova menjünk is a világon, mindenhol találkozhatunk magyarokkal, a magyarok már akkor is ott voltak a világ nagy történéseinél, amikor még nem is számoltak velünk. A legendák szerint lehetett egy magyar is a vikingek között, aki már akkor is Amerika földjére lépett, amikor még a világ nem is tudott a kontinensről. Jó pár évszázaddal azelőtt történt mindez, hogy Kolumbusz Kristóf hivatalosan felfedezte volna a távoli földrészt.

De magyarok már ott voltak Hollywood születésénél is, hiszen többek között Zukor Adolf az, akit többek között a hollywoodi filmgyártás egyik atyjának hívnak. Ő is szerepel a listán.

 Nos, a későbbi Adolph Zukor nem akármilyen helyről származik, hanem egy kis Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei településen, az alig 2000 főt számláló Ricsén született, ahová később el is küldte híres ajándékát, amelye a mai napig is megtekinthető.

A sztori úgy szól, hogy Zukor 15 évesen vándorolt ki szüleivel az Egyesült Államokba, méghozzá, csak hogy egy kis történelmi összefonódás is vegyüljön a képbe, a későbbi világsztár Tony Curtis szüleivel együtt. Kezdetben takarított és kifutófiúként dolgozott, majd az egyik legtöbb magyar lakossal rendelkező amerikai városban, Chicagóban nyitott szatócsműhelyt, aztán felkapaszkodott a trendekre, a talpraesett fiú megismerkedett a filmezéssel is, amelyben azonnal hatalmas gazdasági potenciált látott.

No, de kik is szerepelnek ezen a listán?

 Palvin Barbi neve tűnik fel legelőször a listán tehát, ő az, aki Magyarországról jelenleg a legtöbb embernek eszébe jut a Ranker.com szerint, illetve a világhírű szavazós oldal olvasó szerint.

De nagyon széles spektrumon mozognak a nevek, hiszen erdélyi grófnő is szerepel rajta. Többek között szerepel rajta Soros György, Harry Houdini, Zukor Adolf, Charles Simonyi, Báthory Erzsébet, Kertész Mihály, Farkas Bertalan és Herzl Tivadar is.

A teljes lista IDE kattintva érhető el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás