promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét alakul a balhé a Harry Potter körül: J. K. Rowling félreérthetetlen üzenet küldött a főszereplőknek
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az írónő és a Harry Pottert valamint a Hermionét játszó színészek között már évekkel ezelőtt megromlott a viszony.

Nem bocsát meg a Harry Potter szereplőinek J. K. Rowling, aki egy velős üzenettel reagált a békülés felvetésére. Mint ismert az írónő igen jó kapcsolatot ápolt a Harry Potter-filmek forgatása idején a két főszereplővel, Daniel Radcliffe-el és Emma Watsonnal, mikor azonban 2020-ban Twitter-bejegyzései miatt egyre többen kezdték transzfóbiával vádolni őt, a két sztár is elhatárolódott tőle.

Radcliffe később nyilvánosan bocsánatot is kért a könyv- és filmsorozat rajongói közösségétől Rowling megjegyzései miatt, Emma Watson pedig egy bejegyzésében így fogalmazott, hogy azt szeretné ha a a transz követői tudnák, hogy ő is és sok más ember szerte a világon tisztelik és szeretik őket azért, akik.

Az írónő azonban most sem áll le, ezúttal pedig  egy gyermekek nemváltoztatásával kapcsolatos tanulmányról posztolt, szerinte ugyanis annak megjelenése óta sokan változtattak a transzneműséggel kapcsolatos álláspontjukon.

Ehhez a bejegyzéshez az egyik követője a következő kommentet fűzte:

Most már csak arra várunk, hogy Dan és Emma nyilvánosan bocsánatot kérjen tőled… abban a biztos tudatban, hogy megbocsátasz nekik…

Rowling azonban nem tervez megbocsátani egykori kollégáinak és így válaszolt a kommentelő felvetésére, melyet a 24.hu szúrt ki:

Azok a hírességek, akik egy olyan mozgalom szolgálatába álltak, amely a nők nehezen kivívott jogainak csorbítására törekszik, és akik arra használták a platformjukat, hogy szurkoljanak a kiskorúak nemváltoztatásához, tartsák meg a bocsánatkérésüket azoknak a traumatizált nemváltoztatóknak, akik visszatérnének az eredeti nemükhöz, vagy a továbbra is kiszolgáltatott nőknek.

- üzente tehát válaszul az írónő, aki láthatóan egyértelműen nem hajlik a békülésre és továbbra is kitart álláspontja mellett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás