promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
III. Károly történelmi döntést hozott, erre még nem volt példa a monarchia történetében - ez a nyár tényleg más lesz
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

III. Károly király az új érában csupa olyan dolgot tesz, ami tényleg unikális a monarchia történetében.

Az elmúlt hónapokban a sajtó a brit királyi családdal kapcsolatban elsősorban Károly király és Katalin hercegné betegségével volt elfoglalva. Váratlanul érte ugyanis a világot a koronás fő, és menye betegsége. Katalin hercegné ráadásul sok időre el is tűnt a nyilvánosság elől, így pedig elkezdtek szárba szökkenni olyan pletykák, amelyek már a jó ízlés határain túl voltak.

Katalin pedig egy huszárvágással olyan döntést hozott, amelyre ritkán van példa. A BBC-n egy videós üzenettel tájékoztatta Angliát és az egész világot, hogy megkezdődtek a kezelései már.

Az elmúlt időszakban, a nyár felé közeledve III. Károly pedig sorra hozza az olyan intézkedéseket, amelyekre korábban még nem volt példa. Most a sajtó fókusza így eltolódott.

Mint arról többek között a Vanity Fair is beszámol, őfelsége bejelentette, hogy a Buckingham-palota erkélyét is lehet majd látogatni, most pedig arról született történelmi döntés, hogy II. Erzsébet kedvenc kastélyába, a skót Balmoral-kastély eddig sosem látható részeibe is beléphetnek majd a turisták. Erre eddig még nem volt példa.

A kastélyt még Viktória királynő vásárolta meg a 19. század közepén, 7000 hektáros gigantikus birtokkal egyetemben. Később a rajta álló kastélyt felújították, és ez az "otthon" a királyi család egy igazán szimbolikus otthona lett, hiszen a nyilvánosság elől általában ide menekültek, egyfajta menedékként is szolgál a királyi család számára már hosszú évtizedek óta.

A Balmoral-i kastélyban töltötte utolsó napjait is II. Erzsébet királynő, és soha nem látott részei tárulnak most fel a turisták szeme előtt III. Károly döntése értelmében. A túra exkluzív, és nagyon kevés jegyet kínálnak rá.

A Balmoral-i kastély sokszor volt nagy tragédiák és igazán felemelő pillanatok helyszíne. Itt kérte meg Fülöp herceg II. Erzsébet kezét, Vilmos pedig itt értesült a tragikus hírről, hogy Diana hercegnő meghalt.

Így néz ki a királyi család legkedveltebb kastélya:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás