promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brad Pitt mellett a magyar végzet asszonya tűnt fel a világ egyik legnagyszerűbb és leglátványosabb filmjében, a Babylonban
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez a film egyik legviccesebb része, főleg akkor, ha valaki nem magyar szinkronnal nézi.

Brad Pittet ugyan nem fűzi sok szál Magyarországhoz, pedig párszor járt már hazánkban filmforgatás céljából, korábban pedig volt felesége oldalán is feltűnt Magyarországon, méghozzá több vidéki városban, így többek között Esztergomban is. Ám az egyik filmben egy magyar feleséget kapott maga mellé, aki ráadásul a filmben magyarul káromkodik, és magyarul szórja az átkokat a sármos színész irányába. Ez a film egyik legjobb jelenete, amelyből az is kiderül, hogy igazából Brad Pitt, vagyis Jack Conrad valamelyest a csodálatosan csengő magyar énekének köszönhetően is szeretett bele filmbéli kedvesébe Olga Puttiba,

akiről kiderül a filmben is, hogy bizony magyar, és bizony nem kell messzire menni, ha ízes káromkodásról van szó.

Brad Pitt természetesen nem érti, de ez csak azoknak jön át, akik angolul nézik a filmet, vagyis eredeti nyelven. Nekik hirtelen kitgul a tudatuk, és azonnal kíváncsiak lesznek, és azonnal arra a kérdésre keresik a választ, hogy akkor ez most hogy jön ide, miért fontos ez a jelenet?

A film azonban erre választ ad, hiszen arról szól, hogy kezdődik a hangosfilm kultúrája Hollywood-ban, mi történik akkor, amikor a hang utat tör magának, és a némafilmeket felváltják a hangosak. A váltás rengeteg új lehetőséget teremt a művészetnek, viszont karrierek omlanak össze hirtelen, mivel egész más színészi kvalitások lesznek a trendik és keresettek. Sokan nem tudnak megállni ebben a világban már.

Olga Puttit Lia Puttiról mintázták, egy magyar származású színésznőről, aki a húszas években ismert sztár volt az Álomgyárban, általában a végzet asszonya szerepeket osztották rá a filmekben. A Paramountnál csinált hatalmas karriert, és rajongott sztár volt, ám a hangosfilm megjelenésével neki is fuccsba ment a karrierje, mivel nem tudott jól angolul. A harmincas évek elején még próbálkozott, de korai halála megakadályozta abban, hogy visszatérhessen.

Így nézett ki a gyönyörű színésznő:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás