promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bűvös magyar történelmi évszámmal vitték el a főnyereményt a lottón még abban a korszakban, amikor 3 nyerőszámot húztak ki
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon milyen történelmi évszámot jelöltek be ennyien a 19. században, és miért pont ezt?

Ha a magyar lottó történetét nézzük, akkor igazán hosszú történelemre nézünk vissza, amely tele van hatalmas nyereményekkel, és persze nagyon sok olyan szám van, amelyek visszatérve bejöttek azoknak, keik elvitték a főnyereményt. A nyerésre ugyan van esély, de nagyon sokan azért, hogy az esélyeiket növeljék, bizony megpróbálják a számokat valamilyen logikus gondolkodás mentén kisilabizálni. szóval mindenkinek megvannak a heppjei, amelyek mentén játszik, sokan például ragaszkodnak ahhoz, hogy a családtagok korával játsszanak, vagy éppen valahogy a születési évszámot viszik bele azokba a számokba, amelyeket megjátszanak.

Sőt, vannak olyan többszörös nyertesek is, akik még könyveket is írtak arról, hogy sikerült egymás után többször is nyerniük.

Korábban mi is több cikkben foglalkoztunk olyanokkal, akik megosztották a nagyközönséggel a tippjeiket.

Ám rengeteg érdekesség mellett a magyar történelemben, a magyar lottótörténelemben akadnak olyan pillanatok is, amikor a nemzet nagyon egymásra hangolódik, és olyan számokat tesznek meg, amely nagyon is ismert. Ilyen volt például a 19. század legíresebb nyerőszáma, amellyel rengeteg magyar nyert akkoriban.

De mégis melyik számról van szó?

Nos, ez az 1526, azaz a mohácsi csata évszáma.

Korábban még nem ötöslottó volt magyar honban, hanem három számot húztak ki a kezdetek kezdetén, a játék történetének hajnalán, nem is csoda, hogy ternonak hívták a játékot a három szám alapján. Már akkor is nagyon figyeltek arra, hogy teljesen tiszta körülmények között húzzák ki a számokat. Az 1870-es válság idején például nagyon sokan játszották meg úgy ezt a számot, hogy 15-2-6.

Sőt, a millenniumi ünnepségek alkalmával közkedvelt volt az 18-9-6 számokra fogadás. És mind a két alkalommal kihúzták ezeket a számokat, és nagyon sok pénzzel gazdagodtak azok, akik behúzták ezeket.

(Forrás: Wikipedia, Index)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás