promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
LEGO kockákkal robbant az RTL, te felismered a műsorvezetőt a róla mintázott LEGO minifigura alapján?
Borítókép:  RTL
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországra is megérkezett a népszerű vetélkedő, a LEGO Masters. 

 

A LEGO Masters már 19 országban bizonyított, az Egyesült Államoktól Németországon keresztül egészen Kínáig, és most végre Magyarországra is megérkezett a népszerű vetélkedő, amiben a kreativitásnak csak a képzelet szab határt - szól a műsor szlogenje.

 

A műsorhoz már a nyár folyamán megindult a toborzás, hiszen rengeteg LEGO építményt kell felhúzni, így nem ért mindenkit olyan váratlanul az RTL bejelentése a Big Picture médiakonferencián, hogy a LEGO Masters idén novemberben már a nappalink TV képernyőjén landol. Mivel egy jól kipróbált formátumról van szó, nagyjából már tudni lehet, hogyan fog kinézni a műsor, de a magyar változat sok más licenszelt TV műsorhoz hasonlóan valószínűleg egy sokkal könnyedebb irányba fog elmozdulni.

Elég ránézni a műsorvezetőre:

Az amerikai verzióban ugyanis Will Arnett a show házigazdája, aki Batman szinkronhangjaként is ismert a LEGO mozifilmekből, a magyar változatban viszont Puskás-Dallos Petinek jutott ez a szerep.

A műsorban kéttagú LEGO-építő csapatok vetélkednek egymással, akiknek minden adásban adott témára épülő alkotásokat kell építeniük LEGO kockákból, adott időn belül, ez az időlimit pedig bizony jó sok feszültséget is képes okozni a játékosoknak és a nézőknek egyaránt. A csapatok hosszú órákon keresztül dolgoznak, a cél hogy minél különlegesebb alkotásokat építsenek a LEGO darabokból, ez egyszerre teszi próbára a kreativitásukat, a precizitásukat és a stressztűrő képességeiket

Ezek után a csapatok bemutatják alkotásaikat a házigazdának és a szakértő zsűrinek, akiknek a személyét egyelőre továbbra is homály fedi. A zsűri több szempontot is figyelembe vesz az értékelésnél, de végül rajtuk áll, hogy kik jutnak tovább, és kik esnek ki. A műsor klasszikus felépítéssel működik, a selejtezős formátumot követ, a döntőbe csak a legjobb csapatok jutnak be, ahol 10 millió forint a tét.

A műsort még izgalmasabbá teszi, hogy az évad elején a szakértők által legjobbnak ítélt tervvel rendelkező csapat megkapja az arany téglát, ami később védettséget nyújthat egy szoros küzdelemben, ha a versenyzők nem elég biztosak a saját munkájukban.

Az arany téglát bármelyik kihíváson fel lehet használni, de csak a zsűrizés előtt. Olyan, mint egy Jolly Joker, ami automatikus továbbjutásra jogosít, de csak egyszer lehet felhasználni. Ha egy páros így döntene, és bedobja az arany téglát, akkor az újra elérhetővé válik a versenyzők számára.

Az RTL Magyarország nemrégiben azt is bejelentette, hogy november 18-án, két hét múlva szombat este 19 órától indul majd el a LEGO Masters című műsorának az első évada, így már nem kell sokat várnunk a látványos vetélkedő indulásáig.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás