promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent Azahriah neve, és miért pont ezt választotta? Itt a válasz, de sosem gondoltad volna
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan kérdezik különböző fórumokon, hogy mégis honnan jöhet ez a nem mindennapi név.

Azahriah mára Magyarország egyik legnépszerűbb előadójává vált, pedig csak néhány éve tűnt fel zenészként a nyilvánosság előtt. A népszerűségének pedig nagyon jó mutatója az is, hogy a Spotify által kiadott listán látható volt, hogy bizony Azahriah számot hallgattak legtöbben 2022-ben. A hazai közönség legtöbbször Azahriah és Desh Pull Up című számát hallgatta a Spotify-on, a népszerű szerzemény majdnem 6,5 millió lejátszást ért el 2022-ben. Ám nemrégiben még ennél is sokkal érdekesebb szám érkezett, amely nagyszerűen mutatja azt, hogy Azahriah tömegeket képes megmozgatni, ha koncertről van szó.

A Puskás Arénában rendez ugyanis koncertet Azahriah jövő másjusban, de nagyon rövid idő alatt elkeltek a jegyek, egy nap alatt elkapkodták a több tízezer tiketet, így úgy döntöttek, hogy duplakoncertté alakítják át a szimpla koncertet, tehát nem csak május 25-én lesz Azahriah-koncert Budapesten. Amúgy az előadó a legelső koncertjét 2021-ben tartotta, és ott is már nagyon sok rajongó vett részt, azóta pedig rengeteg új rajongót gyűjtött maga köré a rendkívüli egyedi hangszínnel rendelkező előadó,

aki még Youtuberként kezdte a pályafutását Paul Street néven.

Dalszövegírással és zeneléssel is gyerekkora óta foglalkozik, majd 2019-ben publikálta az első számait már Azahriah művésznévvel. A művészneve kapcsán pedig korábban elárulta azt is, hogy honnan jön és hogy mit jelent. Uzziás, azaz Azariás júdeai uralkodó nevéből jön, szóval valószínűleg mindenkinek ismerős lesz már így. Egy korábbi videóban az ONETEMPO YouTube-csatornán pedig arról is mesél az előadó, hogy egy amerikai YouTube-videóban hallott erről a névről egy szereplő kapcsán, és akkor tetszett meg neki a hangzása.

Azahriah eredeti neve amúgy Baukó Attila, az Azariás név pedig annyit tesz, hogy "segített az Isten".

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás