promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megölték a fiát, a gyászoló apa kegyetlen bosszút tervez Szenteste az elkövetők ellen
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez a Szenteste semmiképp sem lesz meghitt és békés.

Napról napra egyre közelebb kerülünk ismét a karácsonyhoz, valahol már ki is rakták az első ünnepi dekorációkat - mi például az egyik OBI-áruházban láttunk párat -, és nemsokára érkeznek majd a hamisítatlan ünnepi filmek a mozikba és a streamingoldalakra. A tavalyi évben két nagy dobás is volt ezen a téren: míg a Disney+-on mutatták be a Télapuk című sorozatot, amiben Tim Allen ismét magára öltötte a piros kabátot, addig a filmszínházakat Vérapó szállta meg, aki egy fogvatartott családot mentett meg.

Idén is egy igen rendhagyó karácsonyi film érkezik, ezúttal a modern akciófilmek királya, John Woo rendezésében. A direktornak olyan filmeket köszönhettünk eddig, mint A bérgyilkos, A fegyverek istene, az Ál/Arc, a Mission: Impossible 2. része, A felejtés bére, vagy a Vörös szikla, most pedig több év kihagyás után ismét egy olyan produkcióval tér vissza, ami a régi sikerfilmjeit idézi meg.

A Silent Night, vagyis a Csendes éj semmiképp sem lesz egy szokványos, meghitt és békés karácsonyi alkotás, hiszen az alapsztorija szerint egy gyászoló édesapa kegyetlen bosszút tervez Szenteste azok ellen, akik megölték a fiát.

A film különlegessége, hogy a tömény akció mellett egyetlen dialógus sem lesz benne, ugyanis a főszereplő Godlock egy gégesérülés miatt megnémul.

A bosszúálló apukát Az Öngyilkos Osztag Rick Flagje, Joel Kinnaman alakítja, a további szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk majd, mint Scott Mescudi, Harold Torres, Catalina Sandino Moreno, Vinny O'Brien, Yoko Hahamura, és Kid Cudi.

John Woo egy interjúban elmondta, hogy háromgyermekes apaként nagyon megérintette őt ez a történet; hozzátette, hogy a produkcióval kapcsolatban az jelentette a legnagyobb kihívást, hogyan fogadtassanak el a közönséggel egy olyan sztorit, amiben nincsenek dialógusok, hogyan vonják be őket ebbe a történetbe és tálalják ezt úgy nekik, hogy ne érezzék azt, hogy valami hiányzik belőle. A rendező továbbá elárulta, hogy Joel Kinnaman maga vállalta be a kaszkadőrmutatványokat, az akciójelenetek nagyrészét ő maga kivitelezte.

Szóval egy nem éppen ünnepi, de mindenképpen izgalmas produkciónak ígérkezik a Csendes éj, amit december 1-jén mutatnak be az amerikai mozikban; magyar premierdátuma egyelőre nincsen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás