promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bekövetkezett, amitől féltünk: szándékosan megismétlik a Titan tengeralattjáró katasztrófáját
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Titan katasztrófájából csak elkészül egy katasztrófafilm.

Nem telt bele sok időbe, mire felröppent a pletyka, hogy a 11 Oscar-díjjal jutalmazott Titanic című film rendezője, James Cameron megfilmesíti a Titan tengeralattjáró katasztrófáját. A világhírű rendező hamar megcáfolta ezeket a híreszteléseket, állítása szerint nem folytat tárgyalásokat ilyen projekttel kapcsolatban, és nem is tervezi, hogy valaha is filmet forgatna a tragédiából.

Most azonban úgy tűnik, hogy ha James Cameron nélkül is, de el fog készülni a Titan-film, aminek producere az az E. Brian Dobbins lesz, aki a Tucatjával olcsóbb-at, és a Feketék fehéren-t is jegyzi. A Deadline információi szerint a MindRiot Entertainment égisze alatt készülő produkció jelenleg a Megmentve címet viseli, a történetet pedig Justin MacGregor és Jonathan Keasey írja közösen.

Annyit lehet egyelőre tudni, hogy a cselekmény nem csak azt az 5 napot fogja elmesélni, ami tulajdonképpen a Titan utasainak utolsó néhány napja volt, hanem a tragédiát megelőző, és azt követő időszakba is betekintést fog nyújtani. Jonathan Keasey szerint a tengeralattjáró tragédiáját feldolgozó film célja nem csak az, hogy tiszteletét tegye a Titan áldozatai és családtagjai előtt, hanem egyúttal válaszokat adjon a mai média természetével kapcsolatos, makroszintű aggodalmakra is.

„Mindig az igazság számít. És a világnak joga van tudnia az igazságot, nem pedig csak azt, amit azok nyomnak le a torkunkon, akik 5 perces hírnévre vágynak. Az élet nem fekete-fehér. Ez komplikált”

- tette hozzá az ügyvédből lett filmrendező.

A Titanról készülő film a MindRiot dokumentumfilm-projektjeinek részét képezi, de azt egyelőre nem tudni, hogy a nagyközönség mikor láthatja a minden bizonnyal vegyes reakciókat kiváltó alkotást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás