promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vége, III. Károly király elvesztette, lezárult egy korszak Nagy-Britanniában
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megszakadt egy nagyon hosszú múltra visszatekintő hagyomány Nagy-Britanniában.

III. Károly király nehéz örökséget vett át édesanyjától, II. Erzsébettől, akit tavaly vesztett el Nagy-Britannia. Az uralkodó több évtizedik vezette a királyságot, és bizony neve már összeforrt azzal amit brit királyi családnak, és a királyságnak nevezünk. Nem is volt tehát meglepő, hogy a királynő halála után nagyon sokat cikkeztek arról, hogy vajon mi következik ezután, egyáltalán Károly herceg lesz-e a következő a sorban, vagy ez ő lemondásával rögtön a legidősebb fiú,

a trón várományosa, a monarchai megújítását rengeteg ötlettel kísérő Vilmos herceg követi, akiben annyira bíznak a britek?

Végül semmi meglepő nem történt, Károly király került a trónra, ám ő az eltelt időszakban nagyon támaszkodik a szűkebb családi körre, így elsősorban Vilmos hercegre és Katalin hercegnére. Meghan Markle és Harry herceg pedig egyelőre ezen a körön kívül helyezkednek el, bár az elmúlt hónapokban is nagyon sok hír jött azzal kapcsolatban, hogy megtörténhet végre a békülő találkozás, ám végül mindig visszatáncoltak a felek.

III. Károly viszont most nagyon rossz híreket kapott, és ő alatta törik meg egy több mint 170 éves hagyomány a brit királyi családban.

Vilmost és Károlyt ugyanis kitiltották a skóciai Aberdeenshire-ben található Abergeldie birtokról. Ezt a területet pedig elképesztően régen használhatta a királyi család, még a legendás Viktória királynő nevéhez kötődnek az engedélyek, aki 1851-ben kapta meg azokat. A tanács most felmondta ezt a megállapodást, így pedig elvesztette az uralkodó család az egyik kedvenc vadászó-. pihenő-, és horgászóhelyét. A birtoknak ugyanis menet közben új tulajdonosa lett, aki viszont úgy döntött, hogy a brit királyi család nem használhatja tovább a mesés területet - írja többek között az ELLE is.

Az új tulajdonos szeretné felújítani a területet, és megnyitni azt fizetés fejében mindenkinek, aki különböző sporttevékenységeket szeretne végezni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás