promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ellenőrnek adta ki magát de lebukott, most rajta röhög az egész ország
Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A rendőrök életéről ritkán jut eszünkbe a felhőtlen jelző, ám néha őket is érhetik a való életben olyan élmények, ami mögött még a Rendőrakadémia parodisztikus jelenetei is elbújhatnak.

A kaposvári rendőrök valószínűleg láttak már egy-két dolgot szolgálataik teljesítése közben, ám a hét elején történt esetén még ők is meglepődtek. Történt, hogy a héten bejelntés érkezett a Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályára, egy idősebb férfit magánokirat-hamisítással gyanúsítottak. Nem kell akciófilmekbe illő jelenetekre gondolni, a magánokirat-hamisítás azonban súlyos bűncselekmény. Gondoljunk csak bele, különböző meggyőzőnek tűnő hamis papírokkal cégeket lehet alapítani, ÁFA eltüntető machnikációkba bonyolódni, a sort hosszasan lehet folytatni, a bűnözők kreativitása végtelen.

A gyanúsított azonban ebben az esetben nem egy Leonardo DiCapriohoz hasonló figura volt, mint akit a Kapj el, ha tudsz! című zseniális filmből ismerhettünk meg, hanem egy 70 éves helyi lakos. Fiktív cégbirodalmat tartott volna fenn az idős férfi? Ilyen rafináltságról nem volt szó, az éltesebb úr nem tört ekkora babérokra. Valószínűleg pénzszűkében lehetett, és komoly borrajongónak számít a férfi. Bort a kocsmában lehet kapni, úgyhogy meg is volt a mesterterv: kiadja magát ellenőrnek, és szépen ingyen, a vizsgálat közben szárazra issza a kocsmát. Apró hiba csúszott azonban a dologba, sajnos túl komoly színészi tehetséget nem kapott a férfi az élettől (a másik magyarázat az lehet, hogy Louis de Funés filmekből merített inspirációt): besétált a kocsmába, és elkezdett egy nyomtatóval létrehozott igazolást mutogatni (amin két aláírás is szereplet), és jelezte, hogy ellenőrzést tart, be fogja záratni a "kócerájt", de azonnal hozzanak neki két deci vörösbort. Több kocsmát is végiglátogatott a módszerrel, sikerrel azonban nem járt, ugyanis olyan kocsmákban próbálkozott, ahol szinte törzsvendégnek számított. Több bejelentés után a rendőrség előállította a férfit, a hamis igazolást megtalálták, és mivel hivatalos formátumot utánzott le, magánokirat hamisítás miatt eljárást indítottak az álellenőr ellen.

A rendőrök élete távolról sem móka és kacagás, sokan el sem tudjá képzelni a felelősséget amivel a munkakör jár. A törvénysértés sohasem jó dolog, ám annyiban talán lehetünk megengedőbbek, hogy az ilyen jelenetek legalább néha segítenek a rend őreinek abban, hogy kicsit el tudjanak vonatkoztatni a rajtuk szolgálat alatt lévő állandó nyomástól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás