promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Levetkőztek az Amerikai pite csúcsbombázói, akiket képtelenség nem imádni
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Amerikai pite még mindig sokak kedvenc vígjátéka, az alkotás pedig legenda lett.

Az Amerikai pite első része igazi kultikus alkotássá nőtte ki magát 1999-ben. Az alkotás ugyebár négy gimnazista fiú kalandjait követi nyomon, akik fogadást kötnek, hogy elveszítik szüzességüket a szalagavató bál előtt.

Az Amerikai pite története egyszerű, mint az egyszer egy, de ettől függetlenül olyan szituációkat, és poénokat tudott a közönség elé tárni, amivel óriásit robbantott akkoriban. Sok fiatal tudott azonosulni a szereplőkkel és problémáikkal, hiszen mindannyian átélték, vagy át akarták élni az első szerelmet, valamint szexet, ami azért kicsit továbbra is tabutémának számított akkoriban.

A régi előzetes valószínűleg rengeteg retró élményt fog felszabadítani sokakban.

Az Amerikai pite első része igazi kultikus alkotás lett. Amikor 11 millió dollárból készült vígjáték 235 millió dollárt tett le az asztalra, nem volt kérdés, hogy érkezni fog a folytatás.

Adam Herz forgatókönyvíró a Malackodók című 1981-es vígjátékból és a Legénybúcsú című Tom Hanks-filmből nyert ihletet a munkájához.

Az Amerikai pite nő főszereplői között itt van ugyebár Alyson Hannigan, aki Michelle Flahertyt alakította, a zenetáboros lányt, aki Jimmel jön össze, és később feleségül is megy hozzá. Ő volt az egyetlen női színész, aki mind a négy hivatalos filmben szerepelt.

Ott van még Mena Suvari, aki Heathert játszotta, a kórustag lányt, aki Oz barátnője lesz, valamint Tara Reid, aki Vickyt formálta meg, Kevin barátnőjét, akivel az első részben elveszti a szüzességét.

Persze ne hagyjuk ki a sorból a Shannon Elizabeth nevű színésznőt, aki Nadia-t alakította. Ők négyen akkor bikinire vetkőztek, hogy népszerűsítsék a filmet. Úgy néz ki Alyson Hannigan akkor nem kapott amerikai zászlós fürdőrucit.

Az Amerikai pite univerzuma rengeteg ikonikus karaktert kitermelt. Ott van például Jennifer Coolidge színésznő is, akit ma már úgy emleget a fél világ, hogy Stifler mamája. Végül csak le tudta ezt mosni magáról, mivel a Fehér lótuszban nyújtott alakítása miatt megkapta a Golden Globe-díjat. Lehet őt sokan hiányolják is a képről, de jöjjön tőle az a bizonyos kultikus jelenet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás