promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Val Kilmer egy magyar ördöghöz hasonlította a barátnőjét, nem véletlenül
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Val Kilmer már 30 éve magyar ördögnek hívja a barátnőjét.

Val Kilmer hosszú ideig küzdött a torokrákkal, aminek az lett a következménye, hogy szinte teljesen elvesztette a hangját. Azonban a Mindörökké Batman sztárja nagyon szomorú lett volna, ha nem térhetett volna vissza Tom 'Iceman' Kazansky szerepében a Top Gun: Maverick-ben, ezért a történetben is ilyen sorsot szántak a karakternek; illetve mesterséges intelligencia segítségével oldották meg, hogy meg is tudjon szólalni a filmben.

Azóta nem láthattuk újabb produkciókban a most 63 éves színészt, de a rajongók már annak is nagyon örültek, hogy 1986 után ismét Tom Cruise oldalán tűnt fel.


A világsztárnak pont 30 éve mutatták be Amerikában a Tombstone - A halott város című westernfilmjét, amiben a Vadnyugat talán legellentmondásosabb személyiségei gyülekeznek a kis arizonai városka postakocsi megállójánál, hogy egyszer és mindenkorra pontot tegyenek egy évek óta húzódó viszály végére.

Az alkotásnak igen parádés szereposztása van, hiszen Kilmer mellett olyan színészeket láthatunk benne, mint Kurt Russell, Sam Elliott, Bill Paxton, Charlton Heston, Billy Bob Thornton, és Billy Zane. Val Kilmer játssza Doc Holliday-t, akinek a történet szerint van egy magyar származású, Kate nevű barátnője. Az egyik jelenetben Doc azt mondja neki:

„Édes kis magyar ördögöm!”.

Ezt a részt sajnos nem lehet megtalálni az interneten, csupán hangfelvételen lelhető fel. Val Kilmer természetesen nem magyarul beszél itt a nőnek, hanem angolul, de így is jól esett a hazai rajongóknak. A filmet egyébként a Disney+ kínálatában lehet megnézni.


A western vitathatatlanul amerikai műfaj; a földig érő kabátok nem csak sűrűn kivillanó coltokat rejtenek, hanem puritán erkölcsiséget, naív világszemléletet és egyszerű törvényeket. A Vadnyugat legendái ezen törvények minduntalan áthágásából születtek. A legendákat kiszínező westernek pedig erre az egyszerű képletre épülnek: adva van a törvény, amit ha megszegnek, helyre kell állítani. Vagyis legtöbbször a western két egymásnak nekifeszülő, ellentétes oldalon álló ember, a jó és a rossz harca; az írott törvények ütköznek a személyes törvényekkel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás