promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dekoratív 50-es lett a Mel Gibson-féle A hazafi meseszép szőkeségéből, így néz ki most Joely Richardson
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Charlotte nénit alakító Joely Richardson nem csak Mel Gibson figyelmét keltette fel akkoriban.

Sokan hajlamosak összekeverni, hiszen mindössze két év különbséggel készült el mindkét A hazafi címet viselő film, de míg az egyik egy hamisítatlan Steven Seagal akciódömping, addig a másik egy fikciós történelmi alkotás az amerikai függetlenségi háborúról, amiben Mel Gibson, Jason Isaacs, Heath Ledger, és Joely Richardson játsszák a főszerepet.

A film nem nevezhető túlzottan sikeresnek, hiszen mindössze 3 millió dollárral hozott többet az amerikai mozikban, mint amennyibe az egész produkció került, és világszinten sem termelt sokkal több bevételt: a 110 milliós büdzséhez képest hozott összesen 215 milliót a konyhára. Ráadásul a kritikusok sem voltak teljesen elégedettek vele, átlagosan 60 százalékra értékelték a filmet. Ennek ellenére egy igen látványos és komoly történelmi fikciónak tekinthető, amit mi magunk is bármikor szívesen újranézünk, hiszen egyrészt parádés szereposztása van, másrészt Roland Emmerich rendezte, de nem mehetünk el amellett sem, hogy a zenéjét a zseniális John Williams komponálta.


A Charlotte nénit alakító Joely Richardson 35 éves volt, mikor bemutatták A hazafit, és bizony nem csak Mel Gibson karakterét babonázta meg, de a nézők közül is sokan egyetértettek abban, hogy a színésznő nagyon csinos és dekoratív. Joely Richardson egy kiterjedt angol színészcsaládba született, rokonai a brit színészvilág krémjéhez tartozó Richardson-Redgrave klán tagjai.

Színészként először 1984-ben tűnt fel az apja által rendezett filmben, a The Hotel New Hampshire-ben, amiben egy pincérnőt alakított. Ezt követően kisebb mellékszerepeket kapott, de aztán a Disney felfedezte magának, és megkapta karrierje első fontos színészmunkáját az élőszereplős 101 kiskutyában, amiben Glenn Close játszotta Szörnyella de Frászt. Ekkor volt 31 éves, és pár évvel később Roland Emmerich is meglátta benne a tehetséget, fel is kérte őt A hazafiba. 2001-ben aztán magát Marie Antoinette királynét alakította A királyné nyakéke című történelmi drámában.

Mielőtt megismerkedett jövendőbelijével, kirobbantott egy válási botrány Archie Stirling skót színházi producer és felesége között, ugyanis Richardsonnak viszonya volt a nála jóval idősebb férfival. 1992-ben kötötte össze az életét Tim Bevan producerrel, akitől egy lánya született, Daisy - ő később szintén színésznő lett. Joely Richardson 2001-ben vált el férjétől, azóta sem házasodott meg újra.

Így néz ki most 58 évesen Joely Richardson:

(Fotó: Profimedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás