promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Álomszép 60-as lett a Kevin Costner-féle Robin Hood fürtös szépségéből, így néz ki most Mary Elizabeth Mastrantonio
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Lady Mariant játszó színésznő nemcsak Robin Hood szívét dobogtatta meg annak idején.

Robin Hood történetét számtalanszor dolgozták már fel, köztük is a legnépszerűbb a Robin Hood, a tolvajok fejedelme, amiben Kevin Costner, Alan Rickman, Morgan Freeman, és Mary Elizabeth Mastrantonio játszott a főszerepet; még Sean Connery is beköszönt egy cameo kedvéért a film legvégén.

Az alkotás igen sikeres lett, hiszen nemcsak a költségvetés többszörösét hozta vissza, de összességében a nézők is szerették, hiszen nemcsak egy szórakoztató kalandfilm volt, hanem egy igazi sztárparádé is. Néhány évvel később Mel Brooks egy paródiát is készített belőle Robin Hood, a fuszeklik fejedelme címmel, ami bár közel sem lett olyan népszerű, mint a legnagyobb sci-fi produkciókat kifigurázó Űrgolyhók, de így is sokan szeretik.


A Lady Mariant alakító Mary Elizabeth Mastrantonio 32 éves volt, mikor a Robin Hood-ot forgatták, és bizony nem csak a Kevin Costner által alakított főhőst babonázta meg, de a nézők közül is sokaknak megdobbant a szíve a fürtös szépség miatt. A film bemutatása óta eltelt 32 év, az Oscar-, Golden Globe- és Tony-díjra jelölt színésznő most 64 éves, de jóformán semmit sem változott ezalatt a három évtized alatt.

Mastrantonio színpadi színészként kezdte a szakmát, majd szerepet kapott például az 1983-as A sebhelyesarcúban, majd A pénz színe című filmben nyújtott alakításáért Oscar- és Golden Globe-díjra jelölték a legjobb mellékszereplő kategóriában. A Robin Hood, a tolvajok fejedelme mellett még olyan fontosabb filmjei voltak, mint A mélység titka, illetve a Viharzóna. A 2000-es évek elején visszavonult a nagyjátékfilmes szerepektől, azóta főként televíziós sorozatokban láthatjuk.

A színésznő 1990-ben házasodott össze rendező párjával, Pat O'Connorral, akitől két gyermeke született.

Így néz ki most 64 évesen Mary Elizabeth Mastrantonio:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás