promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felismered őket? Így néznek ki 12 év után az Életrevalók főszereplői
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megismered még az Életrevalók szereplőit 12 évvel a film után?

Egy afroamerikai, nyomorúságos körülmények között élő férfi, és egy mozgássérült, gazdag, francia arisztokrata igaz barátsága. Röviden így lehetne összefoglalni az Életrevalók című film történetét, amit nem véletlenül mondanak minden idők egyik legjobb francia alkotásának. A 2011-ben bemutatott produkció nem sokkal a bemutatója után kulturális jelenséggé vált Franciaországban, négy héttel a premier után a legnézettebb film lett.

Az Omar Sy és Francois Cluzet főszereplésével készült film 2012 márciusára megdöntötte azt a rekordot, amit előtte sokáig a Chirio Szellemországban tartott: 281 millió dolláros bevételével ez lett a legjobban jövedelmező, nem angol nyelvű film.


Azóta eltelt 12 év, sajnos készült belőle egy amerikai remake Kevin Hart, Bryan Cranston, és Nicole Kidman főszereplésével, ami már a bejelentése után bukásra volt ítélve, de az eredeti film szépségén és népszerűségén semmit sem torzított az idő; sőt, csak még többen megszerették. Bár 12 év nem tűnik olyan nagyon sok időnek, mégis a szereplők közül többen is eléggé megváltoztak. Mi most ebben az Akkor és most-anyagban megmutatjuk, mennyit változtak és öregedtek több, mint egy évtized alatt a színészek.

Omar Sy

Bár sok filmben játszott utána is, az Életrevalók tekinthető továbbra is karrierje csúcspontjának, ugyanis alakításárt megkapta a César-díjat, ami azért különleges, mert előtte színes bőrű színészt még soha nem kapott ilyen elismerést. Az Életrevalók után láthattuk Az ételművész-ben, a Csokoládé-ban, a Derült égből apu-ban, az Inferno-ban, a Lupin című sorozatban, de blockbusterekben is szerepelt - cím szeint az X-men: Az eljövendő múlt napjai-ban, a Jurassic World-ben, illetve a Transformers: Az utolsó lovag-ban.

Így néz ki a most 45 éves Omar Sy:

(Fotó: Profimedia)

Francois Cluzet

A francia színész karrierje bár 1980-ban indult, és rengeteg filmben játszott az Életrevalók előtt, mégis emiatt vált széleskörben ismertté. Ő nem tudott kilépni a francia határokon túlra - talán soha nem is akart -, és az elmúlt 12 évben nem is volt olyan filmje, ami akár csak megközelítette volna a 2011-es produkció sikerét.

Így néz ki most 67 évesen Francois Cluzet:

(Fotó: Profimedia)

Audrey Fleurot

Hazájában az egyik legszebb színésznőnek tartják. Audrey Fleurot az Életrevalók-ban Philippe titkárnőjét játszotta, akinek Driss megállás nélkül udvarolt. A 2011-es film mellett olyan produkciókban játszott, mint az Éjfélkor Párizsban, a Nathalie msásodik élete, az Anyák napja, vagy az Elváltak klubja. Évek óta boldog párkapcsolatban él a színész-rendező Djibril Glissanttal; 2015 novemberében adott életet első gyermekének, aki a Lou nevet kapta.

Így néz ki most 46 évesen Audrey Fleurot:

(Fotó: Profimedia)

Anne Le Ny

A színésznő játszotta Yvonne-t a filmben. Nem csak színész, de forgatókönyvíró és rendező is. 2007-es Those Who Remain című filmjét César-díjra jelölték a Legjobb eredeti forgatókönyv, illetve a Legjobb Első Film kategóriában. Összesen 7 filmet írt - ebből ötöt ő maga is rendezett.

Így néz ki most a 60 éves színésznő:

(Fotó: Profimedia)

Alba Gaïa Kraghede Bellugi

16 éves volt, mikor az Életrevalók-at forgatták; ő volt Philippe lánya, akinek "sörényes" barátját Driss jól megleckéztette. A dán és olasz származású francia színésznő mondhatni egyetlen híres szerepét az Életrevalók-nak köszönheti.

Így néz ki most 28 évesen:

(Fotó: Profimedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás