promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes felvétel került elő Scatman John-ról, ezek után teljesen máshogy fogsz tekinteni rá
Borítókép:  youtube.com/Scatman John Official YouTube Channel (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Teljesen új megvilágításba került Scatman John gigaslágere.

1994-ben egy egészen különleges dance dal jelent meg, ami a következő évben teljesen meghódította a világot. Egy gyorsan beszélő, bajuszos, kalapos idős úr magyarázott benne, és olyan fülbemászó volt a szerzemény, hogy mindenkinek az új kedvence lett – ez nem más, mint Scatman John dala, a „Scatman (Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop)”, amit itt lehet meghallgatni, hátha valakinek nem ugrik be hirtelen:

Máig milliók imádják ezt a számot, hiszen azóta se készült ehhez fogható. A gyerekkorától kezdve súlyosan dadogó Scatman John egy csapásra világsztár lett ennek a dalnak köszönhetően, majd még évekig hatalmas sikereket ért el. Viszonylag későn jött el számára a hírnév, hiszen 52 éves volt, mikor mindenki a Scatmant dúdolta, és sajnos nem sokáig élvezhette a közönség szeretetét, ugyanis 1999-ben, 57 éves korában elhunyt tüdőrák miatt.

Scatman John elmondta a halála előtt, hogy boldog életet élt.

Fiatalon állítólag nagyon megviselte a Kaliforniában született John Paul Larkint, vagyis Scatman Johnt, hogy dadog, ezért zongorázni kezdett, hogy kompenzálja azt, amit a beszédével nem tud megadni az embereknek. Végül komoly jazz zenész lett, aki a siker reményében Berlinbe költözött, ahol feldobták neki ötletnek, hogy mi lenne, ha a különleges scat előadását kombinálnák a modern dance stílussal. Először nem tetszett neki a dolog, majd belement, és teljesen megváltozott az élete. A Scatman (Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop) rengeteg slágerlistán első helyen szerepelt, többszörös arany-, illetve platinalemez lett.

Sokan nem tudják, de a dal teljesen máshogy hangzott élőben, mint a lemezen, ugyanis Scatman John a fellépésein más hangszereléssel, jóval jazzesebben adta elő, így olyan volt, mintha egy teljesen más, de ugyanolyan remek zenét hozott volna a közönségnek. Előkerült egy régi felvétel, amin most bárki meghallgathatja, de előre szólunk, ettől teljesen új megvilágításba kerül az előadó és a népszerű gigasláger is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás