promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi Dolph Lundgren igazi neve? Kisebb meglepetés fog érni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ legokosabb sztárja is művésznéven futott be.

Dolph Lundgren a világ egyik legismertebb színésze, az ikonikus és vasöklű svéd, aki keménységével hegyeket képes megmozgatni. Ő volt Rocky, avagy Sylvester Stallone legkeményebb ellenfele a ringben a Rocky-filmekben. Az elmúlt hetekben azonban nagyon szomorú hírek jöttek a sztárról, aki egy interjúban vallotta be, hogy rákbetegséggel küzd már évek óta, ám a nyilvánosság előtt nem beszélt erről, de nemrégiben megtörte a csendet, a rajongók pedig a világ minden táján támogatásukról biztosították őt.

Az is friss hír, hogy Dolph, nagyon úgy tűnik, hogy feltűnik majd a Netflix egyik csúcssorozatában, a Vajákban, ez pedig igazán sokat adhat majd hozzá a sorozathoz.

A svéd származású színésszel kapcsolatban amúgy általában szóba kerül az, hogy rendkívül magas az intelligenciája, és olyan diplomája van, amire nagyon kevesen gondoltak volna, Dolph Lundgrennek ugyanis vegyészmérnöki diplomája van, amelyet ugyan részben Svédországban szerzett, de mégis előtte rendgeteget tanult kint az Egyesült Államokban, hiszen apjától is azt a jó tanácsot kapta korábban, hogy aki valami nagyon különlegeset akar csinálni életében, annak bizony el kell mennie az Egyesült Államokba. Ráadásul 7 nyelven is beszél a sztár (anyukája nyelvtanár volt), és ezzel is kimagaslik a színésztársadalomból. Tud svédül, angolul, spanyolul, egy pöppet pedig németül, japánul és franciául is.

Sok műsorban természetesen kíváncsiak is Lundgren elképesztő tudására, ezért próbára is teszik őt ilyen helyzetbe, amikor az agyát kell használnia:

És hogy mégis milyen névvel jött a világra Dolph Lundgren?

Hans Lundgren néven még 1957-ben, a Dolphot csak nagyon későn vette fel, és van benne családi hagyomány is, hiszen az anyja egyik távoli rokonától származik, és akkor kezdte el, amikor színészként még a karrierje elején volt, ez a név sokkal jobban kitűnt a tömegből, és ez tette őt ikonikussá is részben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás