promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos ajtót találtak egy keresztény templomban, kinyitották és teljesen meglepődtek, hogy mennyire jó állapotban van
Borítókép:  Profimedia-illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A föld alatti kamrák és a téglával bélelt átjáró 1500 évesek.​

Nagyon izgalmas, amikor régészek, szakértők vagy felfedezők titkos folyosókat vagy kamrákat találnak ősi, nagyon régi épületekben. Bár az utóbbi években nagyon elterjedtek a TikTok-on is azok a videók, ahol bizony az új ingatlanba költöző fiatal párokat meglepik ilyen titkos átjárók. Manapság pedig ezekról a felfedezésekről a userek még tudósításokat is közzétesznek a különböző közösségi média platformokon. Az elmúlt években több óriási nagy felfedezés is megesett, amelyeket akár a kutatók is megirigyelhetnének, egy angol férfi például egy konkrét rendszert talált a házában, folyóok és kis szobák hálózata, amelyben egykor a ház szolgálói közlekedhettek, így surrantak ki a házból.

De olyan is megesett, hogy egy tükör mögött talált valaki egy másik lakást, szobákat és tárgyakat a saját lakásában. És hogy mindezt hogy lehetett felfedezni? Egyszerűen áradt a hideg a fal mögül, és benéztek mögé, hogy mi található ott.

Most a Live Science számolt be egy nagy felfedezésről, amelyben egy régi isztambuli templom alatt találtak olyan járatokat és helyiségeket, amelyek 1500 évesek lehetnek, és még az őskeresztények használtak. Isztambul, a korábbi Konstantinápoly a Bizánci Birodalom központja volt, nagyon pezsgő kulturális élettel. A Szent Polüeuktosz-templomnál találták a járatokat, de a templom nagy része korábban már megsemmisült a keresztes időkben.

Ez amúgy a város egyik legősibb része, amely hamarosan látogatható lesz, felbecsülhetetlen kincsekkel van tele.

A járatok az oltár melletti részhez vezetnek, és mozaikokkal, faragványokkal van tele. A helyiségek rendeltetése egyelőre nem tisztázott, de a templomról azt tudni lehet, hogy ez volt az egyik legjelentősebb templom a városban a Hagia Sophia építése előtt. A helyiségeket úgy építették meg még korábban, hogy ellenálljanak a földrengéseknek is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás