promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nosztalgia felpörgetve: felnőtt fejjel is imádtad ezt a gyerekcsatornát, ami most visszatér a múltba
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nickelodeon 14 év után szeretne visszatérni a gyökerekhez.

Hazánkban ugyebár rengetegen lógtak anno a Cartoon Network csatornán, ahol még úgyis nézte a rajzfilmeket a gyerekek többség, hogy csak angolul lehetett hozzáférni a tartalmakhoz. Ez így még pluszt is tudott adni, mivel fejlődött a kicsik nyelvérzéke.

Aztán megérkezett Magyarországra a nagy vetélytárs, vagyis a Nickelodeon. Az amerikai ifjúsági csatorna a ViacomCBS tulajdonában van, és anno 1979-ben indult el, azóta pedig az egész világot meghódította.

Fénykorában olyan rajzfilmeket láthattunk rajta, mint a Fecsegő tipegők, Hé, Arnold!, Rocko, Hódító hódok, vagy a Ren és Stimpy show, ami már tényleg inkább súrolta a felnőtteknek szánt kategóriát a bizarr megmozdulásaival.

A Nickelodeon legnagyobb húzása persze a SpongyaBob Kockanadrág volt, amihez több mozifilmet is készítettek. A rajzfilm még most is őrülten népszerű, és Magyarországon is több csatornán sugározzák a mai napig.

Közben az Adweek számolt be róla, hogy a Nickelodeon 14 év után arculatot vált. Sabrina Caluori, a Nickelodeon és a Paramount globális gyerek- és családmarketingért felelős vezetője elmondta, hogy ezzel vissza akarnak térni a történelemhez, és egy kis nosztalgiát idézni az emberekben.

„Ez az első márka, amiért gyerekként rajongtam, és most három gyerek anyukája vagyok, akik részt vesznek a munkában is”

- tette hozzá Caluori.

A friss videó tényleg egy kicsit visszahozza a Nickelodeon régi őrültségét, de ahhoz, hogy a csatorna továbbra is sikeres legyen, nagyon jó tartalmak kellenek. A Nickelodeon vezetősége is tudja, hogy a családokat össze kell hozni, így olyan rajzfilmeket kell sugározni, amit a felnőttek is tudnak élvezni.

Sok kritikus hang van úgy vele, hogy a gyerek- és ifjúsági csatorna már alaposan elvesztette a régi varázsát. Szükség lesz a vérfrissítésre, mert a Spongyabobot sem lehet a végtelenségig ismételni, mert arra is rá tud unni mindenki egy idő után.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás