promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat az RTL botrányában: több milliójába fájhat Vadon Janiék húzása a csatornának, de itt még nincs vége
Borítókép:  youtube.com/RTL (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Közfelháborodást keltett a jelenet, amiért súlyos bírságot szabott ki az RTL-re a Médiatanács, most pedig a bíróság is döntött.

Biztosan sokan emlékeznek még a tavalyi év egyik legnagyobb televíziós botrányára, amit az váltott ki, hogy az RTL-en futó Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban Sebestyén Balázs és Vadon Jani sokak szerint megaláztak egy magyarul nem tudó kisfiút azzal, hogy poénosnak szánt, de kellemetlen dolgokat mondtak neki, ő pedig csak azzal válaszolhatott, hogy „Si Senor”, vagyis „Igen, uram” – rengetegen kiakadtak a jeleneten, Tóth Gabi sem hagyta szó nélkül a dolgot.

Egy állampolgári bejelentés alapján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálatot indított annak idején az ügyben, a Médiatanács pedig végül 2 millió forintos bírságot szabott ki az RTL-re a közfelháborodást okozó eset miatt. A csatorna ezt jogsértőnek érezte, ezért nem hagyta annyiban, a bírósághoz fordult és most ott is döntés született – de nem olyan, mint amilyet az RTL várt.

A Fővárosi Törvényszék arra jutott, hogy a Celeb vagyok, ments ki innen! tavaly október 18-án sugárzott adása tényleg törvénysértő volt, így az RTL-nek ki kell fizetnie a 2 millió forintos bírságot.

Az ember azt hinné, hogy ezek után az RTL beadja a derekát és elfogadja a döntést, majd zsebből kifizeti a 2 milliós bírságot, de úgy tűnik, hogy a csatorna máshogy gondolja, ugyanis kiderült, hogy egy váratlan döntés után tovább folytatódik a harc: a magyar televíziós óriás fellebbezést nyújt be a Fővárosi Ítélőtáblára.

Valószínűleg senki se gondolta volna, hogy ekkora perpatvar lesz a Celeb vagyok, ments ki innen! jelenetéből, amit minden bizonnyal valóban csak humorosnak szántak Vadon Janiék, de végül nagyon rosszul sült el – a műsorvezető az eset után hamar bocsánatot kért.

Itt lehet megtekinteni a Celeb vagyok, ments ki innen! előző évadának nagy port kavaró jelenetét, hátha valaki nem látta, vagy esetleg elfelejtette már:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás