promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ATV olyan retró felvételt ásott elő, amitől még ma is dőlünk a nevetéstől
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy igazi retro felvételt hoztunk nektek az Aradi-Varga Show jóvoltából, melyben hazánk egy igen emblematikus csatáját bújtatják könnyfakasztóan vicces köntösbe.

A magyar történelmen végignézve igen sok dicső pillanat melegítheti a szívünket, azonban még ezek közül kétségtelenül is kiemelkedik az egri csata, ahol a magyarok méltóságteljes győzelmet vívtak egy esélytelen csatában. A feljegyzések szerint 2364 hős hazafi nézett szembe a 30-40 ezer főt kitevő török sereggel, míg végül a törökök ötheti ostrom után feladták a csatát és ezzel örökre beírtuk magunkat a világtörténelembe.

Ennek a csatának állít viccesen emléket az egyik magyar humorista társulat, az Aradi-Varga Show, akik igen nagy népszerűségnek örvendenek és videóikat még ma is sokan nézik.

Már a két műsorvezető és a tudósító neve is tartogat némi humort, ugyanis egyikük Tinódi Gajdos Tamás (Tinódi Lantos Sebestyén írt az egri vár ostromáról, Gajdos Tamás pedig igen népszerű műsorvezető), Török Bálint nevének a mókafaktorát gondolom magyarázni sem kell, a hölgy pedig Jaksity Dobó Kata.

Interjút készítenek Dobó Istvánnal, megemlítik a gyönyörű gótikus Média Marktot és a reneszánsz stílusú Auchant is, szót ejtenek Bornemissza Gergely visszaszerzéséről és harcos egri amazonokat szólaltatnak meg. Átírnak régi klasszikus gyermekdalt a győzelem fényében, illetve az erre fogényok rengeteg minőségi szóviccet is találnak a videóban. Turbán Viktor lelkesítő beszédet mond, de az ellenzék sem hagyja magát és egy Facebook-os kommentháború is befigyel.

A videó reflektál az akkori aktuálpolitikára, így ha kicsit visszaemlékezünk, hogy mik voltak 2018 októberében a főbb témák, akkor ezeken a kis kitekéseken is derülhetünk egy kicsit. A kommentelők egyértelműen imádták a videót, régen láttam ennyi vigyorgó fejet egy poszt alatt.

Itt pedig a 8 perces "élő tudosítás", aminek a megtekintése közben jó néhány fájó poén elhangzik és garantált a jókedv:


Nektek van kedvenc retro televíziós felvételetek? Ha igen melyik az? Küldjétek el nekünk az info@promotions.hu címre, mi pedig megírjuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás