promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jackie Chan élete centiken múlt, majdnem szörnyethalt egy filmforgatáson
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyszerű mutatványnak tűnt, mégis majdnem Jackie Chan életébe került.

Jackie Chan minden idők egyik legnagyobb filmes harcművésze, akiért milliók rajonganak világszerte. Hosszú évtizedek óta aktív, mindig őrületes mutatványokkal varázsolja el a közönséget, ráadásul a legtöbbet ő maga végzi el, akármennyire is veszélyesek esetenként. Nem csoda, hogy Hollywoodban is felfigyeltek a tehetségére és a bátorságára, de voltak esetek, amikor majdnem csúnyán ráfázott a világsztár.

Jackie Chan egyik legismertebb és legkedveltebb filmje az 1998-as Csúcsformában, amiben Chris Tucker mellett szerepelt. A történet szerint Amerikában elrabolják a kínai konzul lányát, ezért kénytelen összedolgozni egy kínai és egy Los Angeles-i zsaru, hogy megoldják az ügyet. Két nagyon különböző figuráról van szó, de az alkotás végére szépen összecsiszolódnak, persze látványos akciójelenetekkel megfűszerezve a kapcsolatukat.

A Csúcsformában nyitójelenetében Jackie Chan karaktere egy bűnözőt üldöz, miközben próbálják kiiktatni őt a rosszfiúk. Hősünk hirtelen két hatalmas konténer közé keveredik, amik gyorsan közelednek egymáshoz, ő pedig az utolsó pillanatban sikeresen ki tud ugrani, mielőtt összenyomnák őt az objektumok – de csak kevesen tudják, hogy ez a jelenet majdnem végzetes volt a színész számára.

Jackie Chan élete mindössze centiken múlt, ugyanis olyan gyorsan jött a konténer, hogy alig tudott kiugrani, majdnem összezúzódott a feje a forgatáson.

Persze nem ez volt az első, illetve nem is az utolsó eset, hogy Jackie Chan életveszélybe került egy film kedvéért. Sőt, egészen rendszeresnek mondható ez a világsztár életében, és voltak is olyan esetek, mikor elég komolyan megsérült, majdnem szörnyethalt. Szerencsére a Csúcsformában forgatásán megúszta a dolgot, ráadásul a pályafutása egyik legnagyobb sikerét érte el ezzel a filmmel.

Itt lehet megnézni a Csúcsformában nyitójelenetét, amiben benne van a kis híján rosszul sikerült mutatvány is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás