promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent a Ferrero Rocher édesség neve? Totál le fog esni az állad, ha megtudod és nem fogsz ugyanolyan szemmel nézni a csokira
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem mindennapi története van a névnek, és így a formának sem.

Minden ételnek vagy italnak van egy márkaneve, amely arra szolgál, hogy könnyen és gyorsan azonosítani tudhassuk ezeket, és ha éppen megjelenik a termékcsaládból valami újdonság, akkor azaonnal kapcsolni tudhassuk ezt az új dolgot is a többihez. A legtöbbször egy jó szlogen is jár a márkanévhez és a csilivili csomagoláshoz, illetve a figyelemfelkeltő színekhez. A név eredetét már nem is vizsgáljuk, pedig meglehetősen érdekes dolgok, tárgyak vagy élőlények is megbújhatnak. Például a Snickers csoki esetén a család egyik kedvenc lovának neve él tovább a márka nevében.

De van, hogy a sztori ennél jóval több, és igazi törtlnetet ad ki.

A Ferrero Rocher csokoládé magyarok százezreinek imádott édessége, amelyet nagyon sokszor karácsonyra vagy éppen szülinapra veszünk egymásnak. És hogy mit takar pontosan az édesség? Tejcsokoládéval és mogyoródarabkákkal borított ropogós ostya lágy mogyorós töltelékkel, közepén egész szem mogyoróval. Michele Ferrero pedig egy kőszikláról nevezte el a később világhírűvé váló édességet.

Az édesség kiképzése is erre a sziklára hajaz.

De nem is akármilyen kőszikláról (Rocher de Massabielle - Massabielle-i szikla), hiszen pontosan arról, amelynek barlangjában Soubirous Szent Bernadettnek megjelent Szűz Mária. Szóval igazából egy Szűz Mária jelenés feszül az édesség nevének és kialakításának sztorija mögött. Ferrero pedig nagy tisztelője volt Szűz Máriának egész életében, úgy gondolta, hogy sikerét a Lourdes-i Miasszonyunknak is köszönheti.

Íme a szikla, amely ihlette a Ferrero Rocher atyját az édesség alakjának kitalálásában:

(via Magyar Kurír)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás