promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így találhatod meg Te is a számodra legjobb klasszikus gitárt!
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Amennyiben úgy döntesz, hogy a fent említett hangszert választod, akkor számos tényezőt érdemes figyelembe venni még a beszerzése előtt. Hoztunk néhány tippet, amelyek segíthetnek a választásban.

Állapítsd meg a pontos célodat

Gondold át, hogy mire szeretnéd pontosan használni a gitárt. Kezdőként egy olcsóbb modell is megteszi és ha letelt a tanulási időszak, akkor még mindig van lehetőséged egy sokkal drágább hangszert beszerezni. Profiként mindenképpen egy drágább eszköz beszerzését javasoljuk.

Tegyél próbát

Az hangszerüzletekben bárki kipróbálhatja a különféle gitárokat, így érdemes élni ezzel a lehetőséggel. Klasszikus gitár, elektromos gitár is elérhető a széles termékválasztékban, így a hangzást, az anyagok minőségét és a játékérzetet is kipróbálhatod. Ne szalaszd el ezt a lehetőséget, hiszen így tudod a legegyszerűbben megállapítani, hogy neked melyik típus felel meg.

Kérd ki szakértő véleményét

Budapestiként egy Hangszerbolt Budapest környékén található üzletében egészen biztosan nagyon szívesen adnak tanácsot, hiszen a bolti szakértők biztosan tudják, hogy melyik típusra mi a jellemző és az kinek ajánlott. Ha más módon szeretnél tippekre lelni, akkor felkereshetsz egy profit is, aki biztosan szívesen megosztja veled a tapasztalatait. Ugyanilyen jó ötlet lehet az, ha egy oktatót keresel fel kérdéseiddel. Ők biztosan elmagyarázzák vagy megmutatják az összes hangszer előnyeit és hátrányait is.

Törekedj a minőségre

Még az olcsóbb kezdő gitárok minősége között is lehetnek hatalmas különbségek, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ezeket a hangszereket különféle faanyagból készítik, így például a fenyőfából készült élénkebb és tisztább hangot ad ki, mint a cédrus fából készültek, amelyekre inkább a mélyebb hangzás a jellemző. Még vásárlás előtt döntsd el, hogy pontosan milyen típusú hangszert szeretnél vásárolni.

A jó minőség drágább

Természetesen itt is igaz az, hogy a minőség drágább, de hosszabb távon sokkal jobban megéri az árát. A hangzása és a tartóssága nem fog megakadályozni abban, hogy még évek múlva is ugyan azt a hangszert használd. Nagyon sok gyártó cég közül választhatsz, de a minőséget mindig hasonlítsd össze az árral.

Fontos az ergonómia

Ne csak a hangzásra és a minőségre koncentrálj, hanem arra is, hogy kényelmesen tudjál játszani. Ez nagyon fontos, hiszen, ha órákon keresztül gyakorolsz, akkor egy rosszabb fogású hangszerrel kínszenvedés lesz a zenélés. A gitároknak ellenőrizd le a súlyát is, hiszen egy nehéz gitárt nem fogsz tudni órákon keresztül a kezedben tartani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás