promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
SpongyaBob magyar hangja egy szőrös férfi, sose gondolnád, hogy így néz ki
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nemcsak SpongyaBobot, de Pókembert és Mortyt is ő szinkronizálja.

Magyarország egyik kedvenc meséje a SpongyaBob Kockanadrág, ami 1999 óta megy töretlen sikerrel, ráadásul több mozifilm is készült már belőle, szóval most is hatalmas a népszerűsége. A hazai rajongók persze leginkább magyarul élvezik az alkotást, de azt sokan még csak nem is sejtik, hogyan is néz ki az a szinkronszínész, aki a főszereplő hangját kölcsönzi már hosszú ideje.

SpongyaBob magyar hangja nem más, mint a jelenleg 32 éves Baráth István, aki egészen zseniálisan alakítja a figurát. A hangja egyenesen ikonikusnak nevezhető, amit az is bizonyít, hogy ha valamikor nem ő szinkronizálná a közismert mesehőst, könnyen lehet, hogy szinte rögtön fellázadnának a nézők, annyira összeforrt a karakterrel – de nemcsak SpongyaBob fűződik a nevéhez.

Baráth István leginkább szinkronszínész, de szerepelt a Hukkle című filmben is. SpongyaBobon kívül ő kölcsönzi a hangját például Mortynak is a Rick és Morty című nagy sikerű sorozatból, illetve Pókemberként is többször hallhattuk már őt, ugyanis ő Tom Holland szinte állandó szinkronhangja – de persze még rengeteg helyről csenghetnek ismerősen a szavai, hiszen nagyon aktív és keresett.

Az biztos, hogy Baráth István már most, ilyen fiatalon is elképesztően mély nyomot hagyott maga után a magyarokban, hiszen a hangja nélkül el sem tudnánk képzelni bizonyos karaktereket, színészeket. Ő a hazai szinkronvilág egyik meghatározó alakja, és ez nem meglepő, hiszen rendkívül tehetséges, és olyan változatos az eddigi munkássága, hogy az valami egészen hihetetlen.

Itt lehet meghallgatni Baráth Istvánt SpongyaBobként, Pókemberként és Mortyként:

Itt pedig egy interjút hallgathatunk meg vele:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás