promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Élő adásban zavarták meg a magyar tévében az időjárás-jelentést, hihetetlen tévétörténelmi pillanat volt - 15 éves a híres XXL-stúdiós jelenet
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokak szerint egy maradandó magyar tévétörténelmi pillanat volt, amely beleégett százezrek emlékezetébe.

Szóval, valahogy mindig imádjuk az olyan eseményeket, amelyek kicsit kizökkentenek minket a mindennapok folyásából, ezek a kis emlékek aztán hosszú idő után is benne maradnak az emlékezetünkben, kitörölhetetlenül nomot hagynak bennünk. Persze nem mindig igaz ez sem. Az időjárás-jelentések és előrejelzések kapcsán elég sok baki előfordulhat a tévében, hiszen részben digitális módon gyártják ezeket, így aztán még a földrajz is elcsúszhat, más ország vagy város neve keveredhet fel a térképre.

De vajon a nagy magyar, bakinek tűnő jelenetekre emlékeztek még?

Ilyen volt 2008-ban, amikor a TV2-n a szokásás időjárás-jelentésben egyszercsak a műsorvezető meteorológus mellett eltűnt még valaki, jelen esetbeb Kapocs Zsóka. A műsorban amúgy pont arról volt szó, hogy változás jön az időjárásban Magyarországon. Persez arra már senki nem gondolt, hogy a műsor is megváltozik majd a végére. Érdekes nézni a felvételeket, és nehéz eldönteni elsőre, hogy vajon a műsorvezető tudta-e, hogy ez fog történni, mert ami történt, az tényleg nagyon érdekes volt:

És hogy mi azaz XXL? Miért pont azt a stúdiót kereste Zsóka? Az XXL még jó pár évvel ezelőtt indult a TV2-n, egy szórakoztató műsor volt, ahová vicces vendégeket hívtak meg. Így persze simán megeshet, hogy a kis akció, a műsor "megzavarása" csupán egy marketinges ötlet volt az XXL népszerűsítésére. De ha így is van, adódik a kérdés, hogy a műsorvezető be volt-e avatva?

És ha már időjárás, akkor milyen időre számíthatunk a héten?

Az OMSZ időjárás-jelentése szerint döcögünk a tavasz felé, egyre jobban csökken majd a csapadékhajlam, a hétvége felé egyre jobb lesz az idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás