promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alfred Hitchcock utolsó szavai annyira zseniálisak voltak, mint a filmjei
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezek voltak a Psycho rendezőjének, Alfred Hitchcocknak az utolsó szavai.

A horror és a feszültség mestere, Alfred Hitchcock minden idők egyik legfontosabb és legikonikusabb rendezője, aki gyakorlatilag az összes mai filmkészítőre hatalmas hatással volt Steven Spielbergtől kezdve egészen Christopher Nolanig. Olyan örök klasszikusokat, zseniális mesterműveket köszönhetünk neki, mint például a Madarak, Szédülés, Hátsó ablak, Észak-Északnyugat, Gyilkosság telefonhívásra vagy a Psycho – aminek a legikonikusabb jelenetét még a magyarok is újraforgatták annak idején.

Alfred Hitchcock 1899. augusztus 13-án született, műszaki rajzolóként kezdte pályafutását, majd rendezőasszisztens lett és onnantól kezdve nem volt számára megállás, beleszeretett a filmek világába, és viszonylag hamar megtalálta a saját, egyedi hangját, stílusát, ami még most is nagy hatással van a közönségre – nem hiába tartják őt egy igazi filmes zseninek, aki az alkotásaival megváltoztatta egész Hollywoodot és a közönség ízlését.

Az ötszörös Oscar-jelölt Alfred Hitchcockot 1979-ben lovaggá ütötte az angol királynő, szinte élete végéig hatalmas sikereket ért el és jelentős filmkészítő volt. 1976-ban mutatták be az utolsó filmjét, a Családi összeesküvés című krimi-komédiát, de még szeretett volna egy alkotást csinálni, mielőtt 1980. április 18-án, 80 éves korában elhunyt veseelégtelenségben – állítólag ezek voltak az utolsó szavai:

„Senki sem tudja, hogy mi lesz a vége. Meg kell halnunk ahhoz, hogy tudjuk, mi történik a halál után, bár a katolikusoknak vannak reményeik.”

Állítólag nem volt egyszerű együtt dolgozni Alfred Hitchcockkal, de az biztos, hogy fantasztikus filmekkel ajándékozott meg minket a csodálatos pályafutása során, és örökre a legnagyobbak között fogjuk emlegetni őt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás