promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlenül vicces vámpíros vérontás Nicolas Cage módra, avagy Drakula halott és pokolian élvezi
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nicolas Cage új filmje kegyetlenül véres, és legalább annyira szórakoztató.

Az Oscar-díjas Nicolas Cage korunk egyik legfurcsább, és egyben legjobb színésze, így ha valaki, akkor ő az, aki biztosan képes a vérfrissítésre, ha a rettegett Drakula karakterének eljátszásáról van szó. A legismertebb vámpírt rengetegen megtestesítették már különböző filmekben (többek között a híres magyar színész, Lugosi Béla is), de mivel egy valóban ikonikus figuráról van szó, így tudhattuk előre, hogy Nic Cage rendesen odateszi magát még mellékszereplőként is – és így is lett.

A Renfield című filmben Nicolas Cage alakítja Drakulát, a vámpírt, de ez az alkotás nem róla szól, hanem a szolgájáról, Renfieldről, akinek nagyjából 100 év után nagyon elege van ebből a toxikus kapcsolatból, és ki akar szállni belőle – de elég nehéz nemet mondani a sötétség urának, aki úgy belezi ki az embereket, ahogy éppen a kedve tartja.

Ahogy azt sejteni lehetett, a Renfield egy horror/akció/komédia, ami szerencsére remekül egyensúlyoz a három műfaj között, hiszen egy poénokkal teletűzdelt, rendkívül véres, akciódús filmről van szó, aminek az egyetlen, és legfőbb célja, hogy mi jól szórakozzunk, és teljesen átadjuk magunkat Nicolas Cage zseniális alakításának – vagyis nem kell se okos történetet, se mélyenszántó gondolatokat, vagy tanulságot keresni ebben az alkotásban, a lényeg, hogy kikapcsoljuk az agyunkat, és csak élvezzük a mókás, izgalmas vérontást.


Kép: Profimedia

Nicholas Hoult jól hozza a kicsit szerencsétlen, de szerethető Renfield karakterét, rengeteg humorral szolgál a kapcsolata a Nicolas Cage-féle Drakulával. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy Nic Cage egyenesen lubickol a szerepében, mintha egyenesen neki találták volna ki a nárcisztikus vámpír figuráját, aki szinte minden emberre csupán véres nasiként tekint – és nem mellesleg néhol hátborzongatóan félelmetes is tud lenni.

Van egy jó hírünk azoknak, akik szeretik a komikusan eltúlzott, brutális akciójeleneteket, amiken egyszerre lehet nevetni és elborzadni, ugyanis a Renfield tele van velük. Szerencsére a rendező, Chris McKay mesterien táncol a gagyi és a zseniális határán, így aki szereti a büszkén B-kategóriás filmeket, az kifejezetten elégedett lesz ezzel az alkotással, ami pontosan tudja, hogy mi akar lenni.

Az akciójelenetek amúgy összességében elég jól sikerültek, mivel látványosak, izgalmasak és hatásosak, az pedig már csak hab a tortán, hogy még a poénok is ütnek. Tényleg jó nagy, hangos nevetéseket tud kihozni belőlünk ez a film, vagyis vígjátékként is remekül megállja a helyét az akciódús jellege mellett – a horror pedig nem is igazán a félelemre épít, hanem inkább a gusztustalanságra.


Kép: Profimedia

Persze ez egyáltalán nem az év filmje, hiszen egy pillanatra sem lehet komolyan venni, vannak benne bőven hibák is, érzelmileg pedig egy kicsit sem képes megragadni a nézőt, viszont ebben az esetben ez nem olyan nagy probléma, mivel az alkotás jellege nem olyan, hogy ezt megkövetelje – viszont képes pihentetni az agyunkat, manapság pedig már ezért is nagyon hálásak lehetünk.

A Renfield egy nagyon erőszakos, véres film, ami pokolian szórakoztató, ráadásul már Nicolas Cage lehengerlő alakítása miatt is mindenképp érdemes megnézni. Tökéletes ötvözete a horrornak, akciónak és komédiának, és ugyan nem a legminőségibb, legmaradandóbb darab, mégis egy kifejezetten kielégítő, jó élményt nyújt – nem sűrűn csinálnak manapság ilyen alkotást.

A Renfield egy igazán kellemes meglepetés, hiszen nagyon könnyen elvérezhetett volna, de Chris McKay (Lego Batman - A film, A holnap háborúja) nagyon ügyesen kezelte az alkotóelemeket, nem húzta túl a dolgokat, nem játszadozott a türelmünkkel, hanem csak belevágott a lecsóba, és adott nekünk nagyjából 1,5 óra tömör gyönyört – feltéve, ha a gyönyör egyet jelent egy brutális fekete komédiával.

A Renfield április 13-án kerül a magyar mozikba, ajánljuk a megtekintését a műfaj szerelmeseinek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás