promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Mars ki!” - összetört az eladósodott vállalkozó a sertésmogul szavaitól, emlékezetes résszel búcsúzott a Cápák között
Borítókép:  rtl.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hiteles személynek tartja magát az eladósodott vállalkozó, aki nemcsak a párkapcsolatát, de a családi házát is feláldozta a vállalkozása miatt. A Cápák felvilágosították, hogy évek óta egy zsákutcában vergődik reménytelenül.

Vasárnap este volt a Cápák között idei szezonjának évadzáró adása. Az elmúlt 13 epizód alatt több, mint 70 vállalkozó pitch-elt a befektetőknek, ők összesen több, mint 5 milliárd forintnyi befektetési igénnyel érkeztek, és idén 594 millió forint befektetési ajánlatot kaptak is a Cápáktól. Minden adásban legalább egy ajánlat hangzott el, az egész évadban 22 alkalommal végződött az üzleti tárgyalás kézfogással, és 6 alkalommal a Cápákat dobták vissza a vízbe.

Most azonban határozatlan időre búcsút kell intenünk az üzleti showműsornak, de visszatérnek még a Cápák, hiszen az RTL már meghirdette a jelentkezést a 6. évadra.

Az évadzáró adás egy eladósodott vállalkozóval kezdődött, aki - ahogy ő fogalmazott - a férfiak G-pontját célozta meg a termékével. Olyan speciális üvegpoharakat gyárt cégével, amelyeken például „éppen átsuhan” egy lövedék. A Cápákat lenyűgözték az egyedi, „cápás” poharak, amiket ajándékba kaptak, de ahogy mélyebbre úsztak az üzleti kérdésekben, úgy fogyott el a vállalkozó lendülete. Balogh Petya meg is jegyezte, hogy komoly előadói vénával rendelkezik a fiatalember, aki, mint kiderült, részben ezzel is keresi kenyerét. Évek óta építi cégét, többek között egy jelzáloghitellel a nyakában, többször is próbálkozott már különböző termékekkel a Cápák elé állni.

Ez most összejött, ezúttal azonban befektetési ajánlatot nem kapott. Moldován András azt mondta, hogy a vállalkozó „bement egy zsákutcába és megy még egyre mélyebbre”, Balogh Levente pedig saját mondását idézte:

„van, aki nagyon jó vállalkozó és van, aki nagyon jó menedzser, ő egy nagyon jó menedzser lehetne”.

Az eladósodott vállalkozó teljesen összetört a Cápák kemény szavaitól, Moldován András szavai kifejezetten rosszul estek neki, hiszen a sertésmogul azt is mondta neki, hogy

„mars ki!”.

Hallottatok már kávés borról? Még mi sem, pedig ez is egy magyar találmány. Bátori Tamás és Dürgő Dominik egy álmosító esti buli közben világosodott meg: egy kávéscsészébe bor került és kiderült, hogy folytatódhat az éjszaka - ez a Vid borkoktél rövid története.

Több éves kutatómunkának és több lépcsős fejlesztésnek köszönhetően készült el a termék. A fiatal egri vállalkozók jelenleg a gyártókapacitásukat bővítenék és a viszonteladói hálózatukat terjesztenék ki a Cápáktól kért 20 millió forintból. A befektetők ízlelték a különleges italokat, de az alkoholt és az üzletet Balogh Petya nem keveri, Lakatos István pedig sem a bort, sem a kávét nem issza, így az üzletemberek végül sorban kiszálltak.

Persze joggal merülhet fel a kérdés, hogy ha a Cápák belekortyoltak az alkoholos italba, akkor hogy mentek haza? Az RTL Magyarországtól megtudtuk, hogy a befektetőket ezután a forgatási nap után a stáb sofőrjei szállították haza; kivéve persze Lakatos Istvánt.

Varga András közlekedésbiztonsági szakember, egykori mentős, egy saját fejlesztésű termékkel állt a Cápák elé, hogy kevesebb önhibából bekövetkező baleset legyen az utakon. Egy biztonsági csomagot és szoftvert hozott a befektetőknek, 150 millió forintot kért 30 százalékos üzletrészért cserébe, Safety Eye néven.

Az autóba szerelhető rendszer képes felismerni éjszaka, ködben az úton csatangoló szarvast is, de felhívja a sofőr figyelmét akkor is, ha nem figyel az útra. A vezetéstámogatói rendszerekkel felszerelt luxusautók tudását tudják olcsóbb kategóriájú autókba telepíteni, de nem csak magánszemélyeknek, hanem inkább cégeknek értékesítenek. A Cápák véleménye szerint nagyon sok a kérdőjel a cég kapcsán, Balogh Petya szerint, aki korábban hasonló szegmensben épített világcéget, ez a koncepció arra jó, hogy ha nem is nemzetközi szinten, de Magyarországon mindenképp el tud terjedni a technológia. Mivel a kért 150 millió forintnál kevesebbet nem adhatnak a Cápák - ez az üzleti showműsor szabálya. Kiszálltak, de Petya tervezi a későbbiekben felvenni a kapcsolatot a vállalkozóval.

Az évadzáró adás egy igen jó pitch-csel zárult. Bán Beatrix és Varró Zoltán, feleség és férj, szenvedélyes lovasok, a Wackaro tulajdonosai. Termékük a világ első elektromos lóápoló- és masszírozó készüléke. Az ötlet onnan jött, hogy Zoltán korábban több ló ápolását követően megsérült, beállt a dereka. Hogy megkönnyítsék saját és lovastársaik dolgát, kifejlesztették a Wackaro-t.

Több Cápának is a lovaglás a legfőbb kikapcsolódás, Balogh Levente és Moldován András szerint is szenzációs, amit létrehozott a házaspár. András rögtön vásárolt is egy darabot a termékből. Balogh Petya - ő nem lovagol - véleménye, hogy ilyen profi formatervezéssel és dizájnnal eddig még nem volt dolguk az üzleti showműsor évadaiban.

„Végre valaki idehozott valamit és az úgy jó, ahogy van”

- tette hozzá Balogh Levente, aki egy az egyben megadta a 10 millió forintot.

Végül közös megegyezéssel, a Wackaro horogra akasztott három Cápát is: Balogh Levente, Lakatos István, és Balogh Petya is beszállt a cégbe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás