promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent magyarul Sylvester Stallone neve? Sokkolóan meglepődsz majd, mert itt van a parádés válasz
Borítókép:  ©United Artists/Courtesy Everett Collection/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pontosan azt, amire gondolsz, zseniális.

Sylvester Stallone a világ egyik leghíresebb színésze, akit nincs olyan ember a Földön, aki ne ismerne. És hogy mégis melyik azaz alkotás, amellyel megágyazott ennek a felfoghatatlan magasságokba emelkedő hírnévnek? Ez a film bizony a Rocky, amelynek öt folytatása lett az évtizedek alatt, majd több spin-off is napvilágot látott. A film rövid időn belül hatalmas siker lett, és nemcsak a nézők imádták 1979-ben, amikor a mozikban feltűnt, hanem a kritikusok is rögtön beleszerettek.

A végeredmény az óriási bevétel mellett 10 Oscar-jelölés, utóbb három Oscar-díj, végül pedig a kultfilm-státusz, ami egyet jelent a halhatatlansággal.

De Stallone egyéb filmekről is nagyon ismert világszerte, elég csak az Arnold Schwarzenegger és egyéb csúcssztárok  társaságában leforgatott Feláldozhatók-filmekre gondolni. És még nem is beszéltünk Rambóról.

De mégis az életmű legfontosabb alkotása a Rocky, amely igazából egy önvallomás, egy önéletrajzi dráma, amelyben Stallone Rocky bőrébe bújva saját magáról beszél nekünk. Hiszen a kezdetek nagyon nehezek voltak a színész számára, első filmszerepe egy nagyon fura filmben (The Party at Kitty and Stud's) volt, végül 200 dolcsit kapott a játékért. Korábban hajléktalan is volt pár napig, mivel kilakoltatták a lakásából. De a pokolból végül a csúcsra jutott, kilábalt a nehézségekből. A Rocky-filmekben is már úgy hívták, hogy az Olasz Csődör, és ez egyáltalán nem véletlen, hiszen a Stallone olasz szó, olasz családnév magyarul annyit tesz, hogy csődör.

És még elképesztő érdekességeket akarsz megtudni Sly-ról? Itt a lehetőség:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás