promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrány tört ki A Dal körül, Szirtes Dávid a kiesése után reagált a nézők vádaskodására
Borítókép:  TV2 Play
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csalási botrányba keveredett Szirtes Dávid, most tiszta vizet öntött a pohárba.

Szirtes Dávid első saját dalával, Az igazi történeted-del indult el a 2023-as A Dal-ban. A fiatal előadó ismerős lehet a TV2 nézőinek, hiszen a Sztárban sztár leszek! harmadik évadában tűnt fel. Bár Dávid a népszerű showműsor hetedik adásában kiesett, így is az évad egyik legígéretesebb felfedezettje maradt. A 21 éves énekes-dalszerző most a közmédia műsorában tette próbára magát, de sajnos nem sokáig jutott. Annak ellenére, hogy a zsűri milyen elismerő szavakkal illette, ez a pontszámokon nem látszott meg; az adás végén aztán ki is esett.

A Duna TV nézőit mélységesen felháborította Szirtes Dávid kiesése, egyesek csalásra gyanakodnak.

„..érthetetlen, hogy ez a dal nem jutott tovább...elég színvonalas produkció volt ahhoz, hogy jó pár továbbjutót maga alá gyűrjön, de ehhez talán túl nagy elvárás hogy egy dalt a mai világban nyitott füllel és nyitott szívvel hallgassanak az emberek. Még jó, hogy egy dalnak nem A DAL adja az értékét. Ez mindenhogy egy gyönyörű, és IGAZI történet”

„Szégyelje magát a zsűri. A gyorstalpalón teológiát végzett nagy hívő Mező Misi úgy ment neki a szintén keresztény értéket képviselő srácnak, hogy az majdnem összezuhant a színpadon. Kiáll az élete traumáival huszonegy évesen majd elkaszálja őt olyan szakmai dumával, amit pont, hogy a következő akusztikus körre ki is javíthatott volna. Mégis mi a közmédia szerepe, ha nem a társadalmi témák felkarolása. Nem beszélve, hogy úgy keresik az év magyar slágerét, hogy a tíz dalból az egyetlen slágeres pop dalt kidobják. Hiteltelen, hogy ezek az emberek osszák az észt. Az a Wolf Kati akinek az új dala annyira van promozva itt a YouTubeon, hogy nem tudok nem találkozni vele, mert ha nem hirdetné a kutya megsem nézné”

- írták a nézők, ami miatt kisebb botrány tört ki A Dal körül.

A Promotions megkereste Szirtes Dávidot, akit nagyon meglepte, hogy ilyen indulatokat szült a kiesése, de jól esik neki, hogy ilyen sokat szurkoltak neki, és ennyien sajnálják, hogy ilyen hamar távozni kényszerült a műsorból.

„Én nem tartom annyira drámainak ezt, mint amit ott a kommentelők leírnak. Egyrészt, aki kívülről lát egy ilyen nagyszabású műsort az nem igazán tudhatja mi zajlik belül. Nagyon nagy a munka és csak hálás tudok lenni annak a stábnak, aki ebben a műsorban részt vesz. Nem nyerhet mindenki ebben a műsorban sem. Attól a perctől kezdve, hogy bejutottam a műsorba én elhatároztam, hogy elvárásoktól mentesen egyszerűen csak szeretném megélni minden pillanatát és szeretném jól érezni magam. Nekem Az igazi történeted című dalom a bemutatkozásom, és hogy ezt ilyen körülmények között mutathattam meg, számomra már önmagában felér egy győzelemmel. Kevés induló előadó kap ilyen lehetőséget”

- nyilatkozott portálunknak Dávid, aki maga is reménykedett benne, hogy minél tovább juthat majd a versenyben, de elsősorban nem ez volt a célja A Dallal. Az énekes természetesen a zsűri szavaira is reagált:

„Jól esik, hogy egyetlen szakmai kritika kivételével a zsűrinek is tetszett a dalom. Bár igaz ennek ellenére a pontok nem mutatták ezt a tetszést. Az építő jellegű kritikából mindig lehet tanulni és azt a szakmai észrevételt is talán kitudtuk volna javítani az elődöntőre, de erre már nem nyílt lehetőség. Abban azért bízok, hogy majd a rádiók megszeretik a dalom és segítenek eljuttatni a közönséghez, mert maga az üzenet és a dal azt gondolom ezt megérdemelné”

Szirtes Dávid elárulta, hogy Az igazi történeted című dalához készült klipje igen nagy nézettségre tett szert a YouTube-on, már közel 120 ezren látták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás