promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő újítás lesz a Szigeten, és egy olyan előadó is jön, aki még sosem járt Magyarországon
Borítókép:  profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sok meglepő változtatást terveznek bevezetni a magyarok a Sziget Fesztiválon.

Idén nyáron is döbörögni fog a hajógyári Sziget Fesztivál, és a szervezők sok változást ígérnek. Az 1993 óta létező világhírű magyar fesztivál szlogenje azt mondja - Hagyd kint a valóságot - , de emellett mást is kint hagyhatunk majd, és ez nem más, mint az erős sz.rszag. 

A szervezők ugyanis azt ígérik, hogy megszűntetik a toi-toi wc-ket és a helyükre pedig konténeres angolvécés blokkokat építenek, mely sokkal kulturáltabb és emberibb higiéniai körülményeket tud biztosítani az arra látogatóknak. 

De más jó hír is van! Rengeteg fesztiválozó számol be mindig arról, hogy a Szigeten elviselhetetlen a por, ez pedig sokszor a koncertélményeket is megkeseríti. Sokan csak maszkban vagy kendővel a szájuk előtt tudnak ott meglenni, így valóban nem túl komfortos a rengeteg por. 

Ezzel kapcsolatosan azt írják, hogy idén megpróbálják megfékezni a sok port - írja a Szeretlek Magyarország. 

 „Tavaly sokat küzdöttünk a szokatlan szárazság miatti szálló porral, idén azonban több fronton is teszünk azért, hogy ez ne ismétlődhessen meg. Egyrészt már tavaly év végén »visszazöldítettük« a Szigetet, ezzel eltüntetve a kiszáradás okozta hiányosságokat a füves talajon. A Fővárosi Önkormányzattal és Óbuda Önkormányzatával közösen dolgozunk azon, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő, és szárazság esetén folyamatosan tudjuk biztosítani a Duna vizével a locsolást. Mindemellett egy új pormentesítő kezelést alkalmazunk a fesztivál teljes területén, melynek lényege, hogy az eljárás a levegő páratartalmát felhasználva enyhén nedves réteget képez a talajon – ezzel megakadályozva, hogy por kerüljön a levegőbe”

– mondta a Sziget főszervezője.

 Természetesen zeneileg is van mit várni. Egyre több név lepleződik le az idei fellépők közül, akik közt ott van Billie Eilish, Lorde, Macklemore, Yung Blud, girl in red, Mumford and Sons, David Guetta és még sokan mások! Augusztusban vár a Sziget.

Dua Lipa tavalyi fellépse a Szigeten:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás