promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olyan gigászi bakit találtak A rettenthetetlen-ben, hogy azt még Mel Gibson sem tudná kimagyarázni
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

28 év után is sokkolja az embereket, hogy ekkora baki mégis hogy maradhatott A rettenthetetlen-ben.

1995-ben mutatták be az akkor már bőven szupersztárnak számító Mel Gibson második mozis rendezését, A rettenthetetlen című epikus történelmi filmet, amiben a színész a hős William Wallace-t alakította. Az alkotás gigantikus siker lett, Magyarországon rengetegen imádják, elképesztően sok pénzt hozott és még 5 Oscar-díjat is nyert. Jelenleg minden idők 76. legjobb filmje az IMDb toplistáján, és még Tóth Andit is sikerült pár éve megríkatnia – szóval még mindig egy rendkívül hatásos, fantasztikus filmről van szó.

Mel Gibson rendezőként és színészként is maradandót alkotott, A rettenthetetlen valóban egy kimagaslóan jó film, amit rendszeresen újra és újra elővesznek az emberek, és William Wallace-szal együtt üvöltik a végén, hogy „szabadság!” – annál a jelenetnél csak kevés ikonikusabb van, szóval büszke lehet magára Mel Gibson, még úgy is, hogy benne hagyott az alkotásban egy rettenetesen kellemetlen bakit.

A rettenthetetlen nagy csatajelenetében lovasok vágtatnak a türelmesen várakozó William Wallace és a csapata felé, Mel Gibson pedig zseniálisan építi a feszültséget és az izgalmat a jelenetben – csupán az a gond, hogy az egyik snittnél a háttérben ott van egy autó, ami kifejezetten ciki annak tudatában, hogy a film a 13. század végén játszódik.

Persze egy elég rövid snittről van szó, így sokan észre se veszik, és még most, 28 év után is meglepődnek azon, hogy Mel Gibson képes volt egy ekkora hibát benne hagyni a végső vágásban. Szerencsére ez egyáltalán nem rontja el az összhatást, megesik az ilyesmi, de ettől függetlenül nagyon mókás, hogy így vált sokak kedvencévé a film.

Itt lehet megnézni A rettenthetetlen autós bakiját, ami egyértelműen a figyelmetlenségnek köszönhető:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás