promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drámai bukás a Szerencsekerék-ben, döbbent csend uralkodott a stúdióban
Borítókép:  TV2 Play
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Teljes döbbenet a Szerencsekerék-ben, Kasza Tibi nem hitt a szemének.

A Heimlich-fogást rendszerint akkor használják, ha egy felnőtt vagy idősebb gyermek elkezd fulladozni, de még lélegzik. Ha már eszméletét veszti, nem lélegzik, akkor szív-tüdő újraélesztést alkalmaznak, kisgyermekeknél viszont hasra fektetést és hátba verést alkalmaznak inkább.

A Heimlich-fogás az alapvető elsősegélynyújtás, az életmentés része, amit mindenképpen érdemes megtanulnunk, hiszen nem tudhatjuk, mikor kerülünk olyan helyzetbe, hogy egy embertársunkon segíteni kell. A Henry Heimlich amerikai orvos nevét viselő fogás lényege, hogy a segítségnyújtó a fuldokló mögé állva két kezét összekulcsolja a másik hasának felső részén, és a kezeit hirtelen hátra és felfelé rántva összepréseli a tüdőt, hogy az így megnövekedő légnyomással próbálja kiszabadítani a félrenyelt tárgyat.

Kasza Tibinek is most jól jött ez a tudás, amikor a Szerencsekerék egyik játékosa hirtelen rosszul lett. Kriszti éppen pörgetés után akart mondani egy mássalhangzót, mikor elkezdett köhögni.

„Megfulladok”

- mondta a játékos.

Kasza Tibi azonban nem esett pánikba, azonnal odaugrott a fiatal nőhöz, és elkezdte az életmentést. Persze Kriszti nem volt valós életveszélyben, de ha így is lett volna, a műsorvezető szemmel láthatóan tudta, hogy mit kellene tennie ilyen helyzetben.

Végül Kriszti jutott be a fődíj játékba, ahol teljesen leblokkolt. Bár elég sok betű villant fel a feladványban, a játékos annyira pánikba esett, hogy nem tudta kitalálni a "tejeskávé két cukorral"-t, így aztán nemcsak a 2 millió 585 ezer forintot hagyta ott a stúdióban, hanem az autót is, amit a kis keréken pörgetett ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás