promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási bajban van III. Károly – sorra fordítanak neki hátat az emberek
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még Elton John is nemet mondott.

II. Erzsébet királynő tavaly őszi halála óta köztudott, hogy unokája, III. Károly követi őt a trónon. Károly koronázási ceremóniája május 6-án lesz, és már gőzerővel folynak a szervezkedési munkálatok, de nem megy olyan könnyen, mint azt előzetesen gondolták.  

Ugyanis sorra utasítják vissza a koronázási ceremónián való fellépést a brit sztárok. A hírek szerint már olyan nevek mondtak nemet az eseményen való részvételre, mint Harry Styles, Adele, Sir Elton John, a Spice Girls, Ed Sheeran és Robbie Williams - írja a Daily Record. 

A sztárok a sűrű programjaikra hivatkoznak és ezzel indokolják azt, hogy visszautasították az ajánlatot, és Károly egyre szomorúbb emiatt. Állítólag még mindig nem dőlt el, hogy ki lesz végül a sztárfellépő a ceremónián, és szinte a brit szupersztárok teljes garmadáját felkérték már.

Károly, a maga 74 évével, és felesége, Kamilla (75), a legidősebb brit király és királyné lesznek. Károly mindössze 3 éves volt, amikor II. Erzsébet királynő 1952-ben, 25 évesen trónra lépett, majd több mint 70 éven át uralkodott. Az istentiszteletet a közel ezeréves hagyomány nyomán Canterbury érseke tartja. A koronázáson a Bizánci Chant Ensemble előadásában görög ortodox zene szól majd, ezzel tisztelegve a néhai Fülöp herceg emléke, valamint görög gyökerei előtt. 

A brit sajtó szerint Vilmos herceg legidősebb fiának, a 9 éves György hercegnek is fontos szerep fog jutni a koronázási ceremónián, és ettől féltik is szülei, hiszen mégis csak egy gyerek.  

Károly koronázási ceremóniája a világtörténelem része lesz, szinte a világ minden táján tudósítják majd az eseményt, és Vilmos és Katalin féltik Györgyöt a nagy nyomástól - írja a Telegraph. 

 

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás