promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Agyfeszítően nehéz kvíz: 3 jó válasszal felülhetsz a kvízkirályok trónjára - végül hány pont jön össze?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 szó jelentését kell majd kitalálnotok ebben a játékban, amely a határokon mozog.

Új szókvízünkben német és latin eredetű szavakat mutatunk nektek, amelyek elterjedtek a magyarban, és igen népszerűek lettek az idők során, ám már elkezdtek kikopni, így lehet, hogy pont egy olyan határon vagyunk, amikor még sokan ismerik ezeknek a szavaknak a jelentését, de sokan már nagyon nem komfortosak ezekkel a kifejezésekkel, így pedig nagyon könnyen bele tud törni a bicskájuk a tudástesztbe.

Sokat lehet tanulni a szókvízekből?

Bizony, nagyon sokat lehet tanulni a szókvízekből! A szókvízek széleskörű szókincset kínálnak, és számos területen segíthetnek fejleszteni a nyelvtudást, így pedig a mindennapi kommunikációhoz jelentenek kreatív kuníciót. Ezek a játékok gyakran tartalmaznak ritka vagy kevésbé ismert szavakat, amelyeket az emberek ritkán használnak a mindennapi beszédben, de hasznosak lehetnek a szókincs bővítésében és az érvelési készségek fejlesztésében.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a szókvízek csak egy eszköze a szókincs bővítésének, talán hamar el is felejtjük ezeket a frissen tanult szavakat. A legjobb, ha utána meg is próbáljuk őket használni a mindennapokban bizonyos szituációkban.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás