promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendőri riasztást adtak ki Terence Hill és Bud Spencer miatt, végül megszületett a Nyomás utána egyik legviccesebb jelenete
Borítókép:  port.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fegyveres álrendőröknek nézték a legendás pofonosztókat, az egész rendőrséget rájuk akarták küldeni.

2022. június 21-én jelent meg Bud Spencer önéletrajzának második része, a 80 év alatt a Föld körül, amiben a világhírű színész életébe nyerhetünk bepillantást. A kötet igazi csemege lehet akár a magyar rajongóknak is, hiszen számos új anekdotát mesél el a legendás pofonosztók filmjeinek forgatásairól, emellett betekintést enged Carlo Pedersoli magánéletébe - megtudhatjuk, milyen férj, apa, és nagyapa volt.

A könyvben Bud Spencer beszámol arról, hogy színészi karrierje mellett miként próbálta megvetni a lábát az üzleti világban, ugyanakkor sikerei mellett nem hallgatja el kudarcait sem. Persze Bud Spencert nem olyan fából faragták, aki csak úgy feladja az álmait és a céljait, egyetlen bukás sem kényszerítette térdre, mindig megújult lelkesedéssel vetette bele magát a következő vállalkozásába.

A 80 év alatt a Föld körül-ben egyébként olvashatunk egy igen érdekes forgatási sztorit, amiben jóbarátja és színésztársa, Terence Hill is szerepel:

„Az egyik jelenethez Terence és én kibéreltünk a helyi rendőrségtől néhány egyenruhát és járőrautót. Bekapcsolva hagytuk a rádiót, és hirtelen minden járőrkocsi sürgős figyelmeztetést kapott: »Két álrendőrt láttunk a belvárosban. Minden járőr siessen azonnal a belvárosba! Óvatosan, a két férfi fel van fegyverezve!« Csak rólunk lehetett szó, annál is inkább, mivel az egyikről azt mondták, hogy »nagyon nagydarab« és külsejét »fenyegetőnek« írták le. Mielőtt a járőrkocsik utolértek volna, feltett kezekkel kiszálltunk, attól tartva, hogy annyira veszélyesnek vélnek minket, hogy rögvest ránk lőnek. A rendőrök viszont csak nem akartak megérkezni, úgyhogy a járókelőknek szórakoztató látványosságot nyújtottunk: két "rendőr", amint tarkóra tett kezekkel, pisszenés nélkül áll az út közepén anélkül, hogy bárki is fegyvert fogna rájuk. A jelenet tökéletesen illett volna egy vígjátékba, hat évvel később aztán kicsit átdolgozva fel is használtuk a Nyomás utána! című filmünkben”

- olvasható Bud Spencer könyvében.

Bizonyára sokan emlékeznek a Nyomás utána! azon jelenetére, amikor a rendőrök megállítják hőseinket a lopott kamionnal, de Terence Hill hasbeszélő képességének köszönhetően parádés módon kimásznak a csávából. A szóban forgó jelenet az alábbi videóban nézhető meg; természetesen magyar szinkronnal:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás