promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrány és reszketés: törések és rohamok jellemzik a Squid Game valóságshow-t
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A valóságshow versenyzői megdöbbentek, hogy a Squid Game valójában nem szórakoztató.

Új jelentések jelennek meg a Netflix reality TV Squid Game sorozatáról, amelyek szörnyű képet festenek arról, hogyan zajlik az élethű valóságshow.

 A versenyzők arról számolnak be, hogy a koreai Netflix slágerdrámája alapján készült műsor forgatási körülményei gyakran kegyetlenek és fagyosak, sokszor állatokként bánnak a versenyzőkkel.

„Ez nem egy Bear Grylls túlélőshow”

– mesélte egy John nevű versenyző a fárasztó forgatásról, amely végül kivételesen hidegre sikerült.

„Ha azt mondták volna, hogy ilyen hideg lesz, senki sem jelentkezett volna. 456 versenyző verseng a 4,56 millió dolláros nyereményért, és minden egyes játék »megöl« egy csomó versenyzőt”

– mondta.

John az egyik játékos, aki az első körben kiesett, nagyjából 227 másik versenyzővel együtt. Ez nagyon hasonlít a Squid Game első fordulójához, amelyben a 456 versenyzőből 255-en vesztették életüket a piros lámpa, zöld lámpa játékban.

A versenyzők – akiket nem fizettek azért, hogy részt vegyenek a sorozatban – azt mondták, hogy a tényleges játék nagyjából két órát vesz igénybe, de a valóságban ehelyett majdnem hétórás megpróbáltatássá vált néhány versenyző számára. Mindezt a könyörtelen brit hidegben hajtották végre, amikor a hőmérséklet nulla Celsius-fokra esett Bedfordban a forgatás napján. Számos versenyző összeesett a forgatáson – valószínűleg a hideg és a fáradtság kombinációja miatt, amely a nyolc órás felkészülési időből fakadt a verseny kezdete előtt.

A névtelenül felszólaló versenyzők egy olyan játékról számoltak be, ahol legalább 30 percig statikus pózt kellett tartaniuk. Nyilvánvalóan egy ponton orvosokat hívtak, bár a Netflix tagadja ezt. A műsor készítői azt is állítják, hogy komolyan vették a biztonsági és egészségügyi aggodalmakat, ezért most az általa elmondottak egy részletével foglalkozunk.

„Ez volt a legkegyetlenebb, legrosszabb dolog, amin valaha keresztülmentem” – mondta egy korábbi versenyző a magazinnak. „Emberi lóverseny voltunk, és úgy bántak velünk, mint a lovakkal a hidegben.”

Bevallom, a súlyos nyeremény miatt nehezen tudok nagy rokonszenvet kifejteni ebben a műsorban a versenyzők iránt. Persze, ez nem a Survivor. Ez a Squid Game: The Challenge, és úgy tervezték, hogy nyomorult legyen. Mi a móka egy valóságshow-ban, amely egy olyan halálos és szörnyű játékon alapul, mint a Squid Game, ha nincs benne egy kis szenvedés? Valójában senkinek sem szabad meghalnia, de gyanítom, hogy sokan hajlandóak lennének megfagyni a 4,56 millió dolláros pénzdíjért.

Ha igazak azok a hírek, és valóban az orvosoknak kellett bemenniük a hidegtől „padlón görcsölő” emberekhez (ami furcsa reakció a hidegre, de rendben van), akkor az nem igazán helyénvaló. A biztonság továbbra is a legfontosabb kellene, hogy legyen egy ilyen műsorban, horror ide vagy oda.

De én vagyok egyedül azzal, hogy meglepődök az emberek reakcióin? Regisztráltál egy Squid Game valóságshow-ra! Olyan pénzért versenyzel, amitől egyik napról a másikra megváltozik az egész életed! Annak ára van, amit valószínűleg, ha a tévében nem is láttak a játékosok, akkor is olvashatták előre a szerződési feltételekben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás