promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ki az a hosszú combú szépség, aki elvarázsolta Bud Spencert a Banános Joe című filmben?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egykori szépségkirálynőről van szó.

A Banános Joe azon filmkedvenceink közé tartozik, amelyet Bud Spencer a (majdnem) állandó társa, Terence Hill nélkül forgatott. Az olasz-német filmvígjátékot Kolumbiában készítették, és 1982-ben mutatták be.

A forgatókönyv létrehozásában ezúttal is részt vett Bruno Corbucci, akinek például a Kincs, ami nincset vagy az És megint dühbe jövünket köszönhetjük, de a rendezői székben Steno (Stefano Vanzina) ült, akárcsak több Piedone-film esetében.

És ha már részben német koprodukcióról volt szó, természetesen nem maradhatott ki a komédiázásból egy német híresség sem. Marina Langnerre esett a választás, aki az elbűvölő énekesnőt, Dorianne-t alakította abban a klubban, ahol Bud Spencer ideiglenesen kidobóemberként dolgozott.

A hölgy a Banános Joe előtt már több filmben is kapott kisebb szerepeket, de aztán otthagyta a rivaldafényt, mert mint egy alkalommal említette, torkig lett azzal, hogy mindig csak szép nőket kellett játszania.

Nem véletlenül persze, hiszen a vak is látja, hogy Marina magas, karcsú, tökéletes alakú és gyönyörű volt abban az időben. 1975-ben német szépségkirálynővé választották, sőt utána második lett a Miss World versenyen, ekkor készült róla az alábbi videó:

A film zenéjét – ez sem nagy meglepetés – Guido és Maurizio de Angelis szerezték, a legemlékezetesebb melódia viszont a Dorianne által énekelt I Wanna Believe – Banános Joe ennek előadása közben ismeri meg a mutatós hölgyet.

Ekkor azonban nem Marina Langner hangját halljuk, a számot ugyanis Yvonne Wilkins énekli, akiről azonban a web világa is meglehetősen keveset tud ma már. Rejtőzködik maga Marina is, aki bizonyos források szerint Münchenben él, és jövő májusban már a 70. születésnapját ünnepelheti. Íme, Yvonne Wilkins produkciója:

És egy kis ráadás, itt maga Bud Spencer énekli a Banános Joe főcímzenéjét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás