promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mutatunk öt filmet, amit mindenképp látnod kell februárban!
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem minden a streaming, a komolyabb filmrajongók még mindig szeretnek moziba járni. Februárban láthatjuk a kritikusok egyik új kedvencét, A bálnát vagy a nagy horror-thriller rendező, M. Night Shyamalan új, apokaliptikus ijesztgetését. A Thanos-sztori után lelki problémával küzdő Hangya is visszatér a szélesvászonra, hogy az MCU eddigi legfenyegetőbb ellenségével nézzen szembe. 

Kopogás a kunyhóban (február 2.)

Egy átkozott hullámvasút M. Night Shyamalan pályafutása. Az indiai származású rendező-forgatókönyvíró-producer az elmúlt huszonötévben megélt több sikert és bukást is. Általában azok a filmjei szóltak nagyot, melyektől nem várt sokat a közönség, talán még ő maga sem. A Hatodik érzék, vagy a Sebezhetetlen klasszikussá váltak, ahogy a Széttörve című thrillerért is odáig volt a nagyérdemű. Azonban a még mindig csak 52 esztendős direktort rendre elviszi a saját tehetségébe vetett hite, és a nagy várakozások ellenére csúnyán földbe áll egy-egy új alkotásával. Legutóbb az Idővel hasalt el 2021-ben. 

Shyamalan új próbálkozása a Kopogás a kunyhóban. A kételkedő várakozásokkal ellentétben állítólag sokkal több sült ki ebből a végitélet napot váró mozitól, mint azt az alapszinopszis által várhattuk volna. Nem kell várnunk akkora karakterszenzációt, mint amilyet James McAvoy dobott az arcunkba 2016-ban a Széttörvében, de lesz értékelhető jellemfejlődés. Kíváncsian várjuk, hogy a meleg pár miként viszonyul majd a háznál megjelent gyilkosokhoz, akik gyermekükért érkeztek, mintegy megakadályozva a világvégét. 

Rendezte: M. Night Shyamalan

Főbb szerepekben: Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird, Dave Bautista, Rupert Grint, Jonathan Groff

Magic Mike utolsó tánca (február 9.)

Aligha vagyunk kevesen azok, akik csak azért várják Magic Mike harmadik eljövetelét, mert korábban kiderült, hogy a női főszerepet az örökszépség Salma hayekre osztották. A mexikói származású színésznő karaktere szerelembe esik Mike-kal, és rábeszéli, hogy kövesse őt Londonba. Channing Tatum pedig még egy utolsó erejéből kisajtolt produkcióval igyekszik meggyőzni a briteket, hogy az első két rész performansza többről szólt, mint a szexualitásról. Tipikus Valentin-napi egy kissé érzelgősen rendező Steven Soderbergh-től, ám az biztos, hogy a vízes színpadi tánckoreográfiák roppant izgalmasnak ígérkeznek az 56 évesen is izgató Salma Hayekkel, akinek köszönhetően a harmadik részért már nem csak a női közönség fog majd rajongani. 

Rendezte: Steven Soderbergh.

Főbb szerepekben: Salma Hayek, Channing Tatum.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (február 16.)

A főszereplő természetesen most is az a Paul Rudd lesz, aki a közkedveltté vált Scott Langet alakítja majd legújabb filmjében, a Hangya és a Darázs: Kvantumániában. A magyar filmszínházakban február 16-án bemutatásra kerülő film a Marvel szuperhős-univerzumának jelentős mérföldkövet jelentő darabja lesz. Ugyanis ez az alkotás vezeti fel azt az ötödik fázist (melybe rengeteg sorozat mellett több mozi is fog tartozni), amikor végre igazi irányvonalat kap a nagy egésszé érő cselekmény, és megismerjük a főgonoszt, Kanget. A legendás Thanos-csettintést követően eltelt öt év, és több hős is elporladt állapotban leledzett, míg életben maradt társaik és a nagyvilág élte a mindennapjait. Hősünk, Scott Lang a Bosszúállók: Végjátékban ugyan örömmel konstatálta a kvantumvilágból való visszatérése után, hogy a lánya túlélte Thanos tettét, ám mostanra rájött, hogy rengeteg mindenről lemaradt Cassie életében. Tony Stark és sokan mások végleges halála/lelépése, illetve Kang világuralmi ármánykodása, a multiverzum összeolvasztásának felelőtlen álma az, mely a jövő hónapban érkező mozi alapkonfliktusait szolgáltatja.

Rendezte: Peyton Reed.

Főbb szerepekben: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Jonathan Majors, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Bill Murray, Kathryn Newton.

A bálna (február 16.)

A bálna című lélektani drámát ugyan nem jelölték a legjobb film kategóriájában Oscar-díjra, mégis találhatunk benne minőséget. Ugyanis a főszerepet játszó Brendan Fraser alakításától már előzetesen, spoilerektől mentesen el voltak alélva a kritikusok. A Múmia-filmek egykori sztárjának csillaga már hosszú évekkel ezelőtt leáldozott, ám eddig gondosan titkolt tehetségét most sikerült megmutatni. Az Akadémia gyorsan jelölte is a legjobb férfi színésznek járó díjra. A győzelmi esélyei pedig roppant erősek. 

A mozi Fraser karakterének harcát mutatja be a lánya szeretetéért. Charlie-nak nagyon nehéz dolga lesz, mert homoszexuális szeretője miatt elhagyta a családját. Sőt, a középiskolai tanár depressziós és elhízott is lett. A 270 kilós férfi mégis igyekszik újra kiépíteni kapcsolatát a lányával, bár még a házat sem hagyhatja el. Ez a nyomasztó röghöz kötöttség egészen biztosan remekül működött a zseniális Darren Aronofsky rendező keze alatt. 

Rendezte: Darren Aronofsky.

Főbb szerepekben: Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins.

Kokainmedve (február 23.)

Valamikor 2010. környékén a főleg közepes drámákban és rom-komokban színészkedő Elizabeth Banks fejébe vette, hogy inkább rendező szeretne lenni. Bár ne tette volna. Már a Movi 43-as is nehezen bocsátottuk meg neki, nem is beszélve a köznép által gyűlölt Charlie-angyalai remake-től. Most mégis reménykedünk, hogy Banks egy igazán szórakoztató, szándékosen kikapcsolódást szolgáltató trash-t hozott össze.

Fontos megjegyeznünk, hogy a Kokainmedve a tavaly elhunyt Ray Liotta egyik utolsó filmje. A legendásan rosszarcú színész ebben a moziban végre ismét megmutathatja komédiás szellemét. A részben igaz történet szerint Georgia állam egyik erdejében egy békés barnamedve felzabálja egy drogfutár kokainszállítmányát. A kábítószer-, és vérgőzös mészárlás pedig ezt követően veszi kezdetét. Az őrült ötletet pedig producerként segítette Phil Lord és Chris Miller párosa, akik az elmúlt évtizedben már jócskán letették névjegyüket az olyan infantilis ökörségek által, mint a LEGO-kaland vagy a Pókember - Irány a Pókverzum. 

Rendezte: Elizabeth Banks.

Főbb szerepekben: Ray Liotta, Kerri Russel, Alden Ehrenreich, Margo Martindale, Kristofer Hivju. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás