promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tini korunk bálványa, az 58 éves C. C. Catch még mindig tök jól néz ki
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

 Az énekesnő a retró partik sztárja.

Caroline Catherine Müller néven még a nyolcvanas években sem lehetett volna befutni a zeneiparban, nemhogy manapság, az 1964-ben született szőke szépség ezért a C. C. Catch nevet kapta a popkeresztségben, és jól is járt ezzel az átalakulással.

A hölgy Hollandiában látta meg a napvilágot és a kor szokása szerint angolul énekelte a slágereit, mégis echte németnek számít, hiszen mindkét szülője az. Az 1970-es években költöztek haza, és a bájos Caroline igen komoly családi támogatást kapott, hogy kibontakoztassa zenei tehetségét.

Az apja által menedzselt lány több tehetségkutatón is feltűnt, aztán az Optimal német lánybanda tagja lett, de az igazi áttörést szólóban érte el. Nem csoda, hiszen az Optimal bolondos ruhái és idétlen ugrándozása már a nyolcvanas években is ciki volt:

C. C. Catch akkor még fekete volt, egy szőke hajpamaccsal a homloka fölött (a videóban balról a második), vagyis a stílusváltás is előnyére vált. A legnagyobb szerencsét pedig az jelentette, hogy felfedezte őt Dieter Bohlen, aki a Modern Talking tagjaként csinált világkarriert.

Ő találta ki a szőke szépségnek az új hangzásvilágot, amivel C. C. Catch maga is meghódította a fél planétát, de Európát mindenképp. Bohlen ötlete volt a 21 éves lány művészneve is, a C. C. az eredeti keresztneveiből jött (Caroline Catherine), a Catch pedig egyszerűen csak jól hangzott mellette (angolul a szó elkapást, elfogást jelent).

 

Fotó: Profimedia

A nagy debütálásra 1985-ben került sor, és C. C. Catch 1989-ig dolgozott együtt pártfogójával. Aztán lassan ennek a zenének bealkonyult, bár a retró partikon ma is észvesztően sikeresek a számaik.

C. C. Catch idén nyáron már 59 éves lesz, de még mindig bomba formában van, pedig plasztikázásának sincs nyoma az arcán. A magánéletéről viszonylag keveset tudni, annyi bizonyos, hogy az 1980-as évek végén Frank Ottóval, a Blue System együttes dobosával járt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás