promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrületes titkot rejt a Mr. Bean nyitójelenete, ez még a legnagyobb rajongókat is meg fogja lepni
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

33 éve mutatták be a Mr. Bean sorozatot, de még mindig tud meglepetést okozni a közönségnek.

Magyarországon is rengetegen imádják a Rowan Atkinson által megtestesített Mr. Beant (magyarra fordítva: Bab urat), hiszen a karakter önző, pofátlan humorán szinte képtelenség nem nevetni. Egészen hihetetlen, de 1990-ben indult a Mr. Bean sorozat, ami most is sokak kedvence, hiszen a poénok napjainkban is akkorát ütnek, mint annak idején – de sokan még csak nem is sejtik, hogy mekkora titkot rejt a széria nyitójelenete, amit itt lehet megtekinteni:

Valószínűleg mindenkinek szinte beleégett az agyába, ahogy megjelenik az égből a fény, Mr. Bean lezuhan a földre, közben pedig fennkölt kórusdallam szól, mintha csak a mennyből pottyant volna le a figura, vagy az űrlények dobták volna le közénk. Számtalanszor láthattuk ezt a nyitójelenetet, és végig ott volt az orrunk előtt egy őrületes érdekesség, amiről sokan még most sem tudnak.

A Mr. Bean nyitójelenetében a kórus által énekelt latin szövegnek meglepő módon van értelme, ráadásul egy rejtett poénról van szó: „Ecce homo qui est faba”, ami nagyjából annyit tesz, hogy „Vigyázz az embertől, aki egy bab” – a zárójelenetben pedig azt énekli a kórus latinul, hogy „Vale homo qui est faba”, aminek a jelentése az, hogy „Viszlát ember, aki egy bab”.

Biztos, hogy vannak olvasóink között olyanok, akik eddig erről egyáltalán nem tudtak, ami azt jelenti, hogy a Mr. Bean most, 33 évvel később is meg tudja lepni az embereket, ez pedig nem kis teljesítmény egy egyszerű, de annál zseniálisabb komédia sorozattól, amit a fantasztikus Rowan Atkinsonnak köszönhetünk.

Ha érdekel még valakit Mr. Beanes érdekesség, ebben a cikkünkben talál még:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás