promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Ez önmagában bűncselekmény!” - kiakadt a magyar üzletember, botrányba fulladt a Cápák között adása
Borítókép:  rtl.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szélhámosnak nevezte a kriptovaluta-üzletet ajánló vállalkozót.

Igen izgalmas adással folytatódott a Cápák között 5. évada. Az első, stúdióba érkező vállalkozó annyira el volt szállva magától, hogy külön felsztároltatta magát a pitch előtt, de aztán nagyot koppant. Egy kriptovaluta-üzletet ajánlott a Cápáknak, akik hamar elengedték az 1 millió dollárért érkező fiatalembert. Moldován András szerint egyenesen bűncselekményt fogalmazott meg pitchében, majd szélhámosnak nevezte őt.

[[v1]]

Turi Glória, az Oh My Pearl alapítója igazi tengeri kincseket mutatott a befektetőknek. Saját gyártású gyöngyökből álló kollekciója lenyűgözte a Cápákat, mégis úgy ítélték meg, hogy további, organikus növekedéséhez nincs szüksége pénzügyi befektetőre. Moldován András mindazonáltal felajánlotta kapcsolatait egy gyöngy-karkötőért cserébe, amit örömmel fogadott el a vállalkozó. Ez egy olyan üzletkötés volt, amihez hasonló még nem volt a Cápák között történetében, hiszen most először a vállalkozó fektetett be az egyik Cápába.

Glória után három lelkes fiatal érkezett, akik applikáción keresztül szerveznének esküvőket. Több Cápának sem nyerte el a tetszését a vállalkozás előélete, túl rizikósnak ítélték a költekezésüket. Moldován András a szemükbe mondta, hogy jobban tennék, ha bocsánatot kérnének tőlük, majd udvariasan távoznának a stúdióból. Balogh Péter mindezek ellenére 25 millió forintért 12%-os üzletrésszel beszállt az üzletbe, hozzátéve:

„ennek nagyon nagy a lehetősége, de nagyon nagy a kockázat is”.

Végezetül a 19 éves Pachert Balázs érkezett, aki mindig is tudta, hogy sneakerekkel, azaz cipők kereskedésével szeretne foglalkozni. Üzletében legutóbb nem kisebb világsztár, mint Orlando Bloom vásárolt, amiről egy képet is közzétett annak idején a cége közösségi oldalán.

A Cápák - érezve a busás üzleti lehetőséget és a srácban lévő óriási potenciált - azonnal ráharaptak és 200 milliós ajánlatokkal, hitelekkel és rengeteg pénzügyi konstrukcióval bombázták a fiatalembert. A Cápák között történetében először a befektetők maguk mellé is ültették Balázst, aki némi meglepődéssel konstatálta az eseményeket.

A „kényeztetés” ellenére a vállalkozó eredeti üzleti koncepciójából nem volt hajlandó engedni, 200 millió forintért 10%-os üzletrészt kínált. Azonban a Cápák ajánlatai ennél magasabb üzletrésztől szóltak, így Pachert Balázs visszautasította mindegyik nagyhalat. Ez azért furcsa, mert Balogh Levente még azt is felajánlotta neki, hogy most beszáll hozzá 200 millióval 20 százalékért, de ha 5 év múlva megtérül a befektetett pénze, akkor 10 százalékot visszakap majd. Levente ajánlata azért is lett volt kecsegtető, mert - ahogy a műsor felvezetőjében is elhangzik - ő a nemzetközi márkaépítés mestere, vagyis nemzetközi szinten is híressé tudta volna tenni Balázs üzletét; és eredetileg ezért is jött a műsorba.

Ennek ellenére Balázs minden ajánlatra nemet mondott, de a műsor közösségi oldalán több kommentelő is azt írta, hogy a 19 éves fiú pontosan tudta, hogy mekkora a cége, és a saját értéke, csak egy ingyenreklámot szeretett volna a Balázs Kicks-nek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás