promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mozgó atombomba, orosz puccskísérlet, tehetetlen CIA - Jack Ryan visszatért
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jack Ryan visszatért, és odaszegez a képernyő elé az eddigi legütősebb évaddal

Tom Clancy rajongóknak nem kell bemutatnunk Jack Ryan nevét, az Amazon pedig műsorra tűzte decemberben a a sorozat harmadik évadát. 

John Krasinski karrierje szépen ível felfelé az Office óta, és meg is érdemli a dícséretet. A harmadik évadban valóban kiteljesedik Jack Ryan szerepében, főleg azért, mert sokkal közelebb áll a valósághoz a szereplő, mint a legtöbb kémfilmben. Nem ugorja át a falakat, és nem viszi ágyba a nőket sem, csakhogy közelebb kerüljön egy nyomhoz. Ő megmaradt az első szériából a kocka elemző, aki már kicsit megedződött azért a Közel-Keleten majd Dél-Amerikában, de (még) nem ő az egyszemélyes szuper hadsereg. 

A sorozat fikció, ám valósággá vált, hisz bár a forgatás az Orosz-Ukrán háborút megelőzően zajlott, mégis közel áll hozzá történetileg. Ryan épp Rómában van, mikor olyan információk kerülnek a birtokába, hogy egy orosz csoport olyan lépések sorozatát kívánja létrehozni, melyek egymásnak ugrasztanák Oroszországot és a NATO-t, mely háborúhoz és a Szovjetúnió visszaállításához vezetne. Ismerős, igaz? Nagyon jól adagolja a sorozat a merényleteket, titkos csoportokat, államfők közötti viszályokat. Sokkal bonyolultabb, mint az előző évadok, hiszen még Ryan is számkivetetté válik. 

Amit imádtam az első két évadban, az a fényképezés. A második évad utolsó részében a helikopter berepülése szerintem a filmtörténet egyik legjobb ilyen típusú jelenete. Most sincs ez másképp, a forgatási helyszínek, az akció jelenetek mind tökéletesen komponáltak. Ha már helyszínekről beszélünk, tippeljetek, hol forgatták a sorozatot? Persze, hogy Budapesten. Itt kiderül, igazi világváros vagyunk, hisz a prágai jelenetek nagy része is nálunk lett forgatva ( a cseh miniszterelnök elrablásánál csak az utcatáblákat cserélték le a Múzeumkertnél), vagy olyan magyar rendszámos autók bukkantak fel, amik nem hiszem, hogy a Magyarország-Prága útvonalat meg tudnák tenni :) Ami számomra azért kicsit erős volt, mikor az egyik moszkavi hłd épp a mi Margit hídunk volt. Arra kíváncsi lennék, hogy a Felix étterem mennyivel szponzorálta meg a filmet. 

Ami dícséretes, hogy nem csak Jack, hanem az őt segítő csapat is nagyobb szerepet kap. Sok önálló jelenete van például Greernek, vagy pedig Alena Kovacnak, a válságba kerülő Cseh Köztársaság elnökének. 

Számomra a harmadik évad ha nem is a filmtörténet legjobb kémthrillere lett, de a dobogó környékén tanyázik. Aki egy pörgős, akciódús, a jelenlegi politikai környezet lefestő sorozatra vágyik, annak bátram tudom ajánlani. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás