promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Korda György és Balázs Klári is nevet változtatott
Borítókép:  RTL (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma már el sem tudnánk őket képzelni más néven.

Sokadik reneszánszát éli a magyar könnyűzenei életben Korda György és Balázs Klári. A Reptér című szám repítette mostanában őket ismét a csúcsra, de a páratlan és folyamatos népszerűségükben persze fontos szerepet játszik a szimpatikus személyiségük és mély szakmai alázatuk is.

Kevesen tudják, hogy az életük során mindketten nevet változtattak, mégpedig a karrierjük egy-egy sorsfordító állomásán. Kezdjük talán a 84 éves Gyuri bácsival, aki nem sokkal a második világháború kirobbanását megelőzően, 1939 januárjában jött a világra.

Erzsébetvárosban született, mégpedig Klein György néven, és csak óriási szerencsével élte túl a zsidóüldözést. Érettségi után, 1958-ban jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, és az édesapja javaslatára ekkor változtatta meg a családnevét.

„Apám azt mondta, hogy a Klein névvel nem sok esélyem lesz a művészi pályán. Ehhez valami jobban csengő kell. Nekem a Károlyi György tetszett inkább, de édesapám leintett, végül ő javasolta a Korda nevet, lokálpatrióta tiszteletből, mert a családunk is arról a környékről származott, ahonnan a világhírű Korda fivérek”

– nyilatkozta az énekes nemrég a Meglepetésnek. Névváltoztatáson ment keresztül Balázs Klári is, akiről kevesen tudják, hogy nem az első, hanem a második felesége Gyuri bácsinak. Az első egy bizonyos Balázs Gábor volt, Klárika az 1970-es években vele kezdett el énekelni a Periszkóp együttesben.

Az énekesnő Boros Klára néven született Debrecenben, és még szinte gyerekként ment hozzá Balázs Gáborhoz, emiatt a frigy sem tartott sokáig, mindössze négy év után elváltak. A Boros nevet viszont végleg lecserélte miatta, megtartotta a Balázst, és ezen a néven vált Korda György feleségévé négy évtizeddel ezelőtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás